V Sloveniji je bila v soboto presežena meja 150 tisoč testiranj. Foto: Pixabay
V Sloveniji je bila v soboto presežena meja 150 tisoč testiranj. Foto: Pixabay

V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 2.651 okužb z novim koronavirusom, skupno je bilo opravljenih 150.150‬ testiranj. Umrlo je 131 ljudi s covidom-19.

Po oceni NIJZ-ja sta v Sloveniji trenutno 402 aktivna primera okužbe.

Dvajset primerov med mlajšimi od 35 let

Največ okužb je bilo v soboto potrjenih v mlajših generacijah: deset primerov v starostni skupini od 15 do 24 let, devet pa v skupini od 25 do 34 let. Med sobotnimi primeri potrjenih okužb je bila tudi mlajša oseba, stara med 5 in 14 let. V starostni kategoriji od 35 do 44 let so bili potrjeni štirje primeri okužbe z novim koronavirusom, v kategoriji od 45 do 54 let je bilo potrjenih šest primerov, po dva okužena pa sta pripadala starostnima skupinama od 55 do 64 in od 65 do 74 let.

Osem okužb je bilo potrjenih pri občanih Ljubljane, štiri pri občanih Lendave, tri pa pri osebah s stalnim prebivališčem v občini Novo mesto. Po dva primera okužbe sta bila potrjena pri občanih Škofljice in Slovenske Bistrice ter med tujimi državljani. Po en primer je bil potrjen še pri občanih Celja, Maribora, Kopra, Velenja, Pirana, Zagorja ob Savi, Ivančne Gorice, Laškega, Sevnice, Škocjana, Škofje Loke, Mokronoga in Murske Sobote.