Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Sorodna novica Statistični pregled koronavirusa v Sloveniji
Okužbe predhodnih sedem dni

Torek - 85
Ponedeljek - 106
Nedelja - 22
Sobota - 32
Petek - 93
Četrtek - 58
Sreda - 69

Opravili so tudi 20.809 hitrih antigenskih testov, a pozitivni izidi slednjih se naknadno preverjajo s PCR-testi.

V bolnišnicah se zdravi 28 covidnih bolnikov, na intenzivni terapiji sedem, poroča sledilnik za covid.

Poprejšnjo sredo so našteli manj, 69 okužb.

Število aktivnih primerov okužb se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za 43, sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb pa se je povečalo za tri. Medtem se je 14-dnevno povprečje števila okužb na 100.000 prebivalcev povečalo za dva in znaša 41 okužb, kažejo podatki NIJZ-ja.

Glede na lestvico Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) Slovenija ostaja zelena.

Prevladuje delta

V Sloveniji smo do zdaj potrdili 770 primerov okužbe z različico novega koronavirusa delta in sedem primerov z različico delta plus, kažejo združeni podatki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ter Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo. Med 160 vzorci je bila različica delta v 139, torej v večini, je poročala TV Slovenija. Na inštitutu večinoma preiskujejo vzorce iz osrednjeslovenske in goriške statistične regije, med temi je tudi precej brisov, odvzetih tujcem.

Murskosoboška bolnišnica. Foto: Televizija Slovenija
Murskosoboška bolnišnica. Foto: Televizija Slovenija

V soboški bolnišnici bodo od petka cepili tudi nenaročene

V soboški bolnišnici bodo od petka proti covidu-19 cepili tudi nenaročene bolnike. Ti bodo lahko izbirali med cepivi Moderne, AstraZenece, Pfizerja ter Johnsona & Johnsona, zagotovili jim bodo tudi brezplačno parkiranje, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Nenaročene bodo cepili vsak dan razen nedelje med 8. in 20. uro. V cepilnem centru bodo poleg osebja bolnišnice tudi zdravstveni delavci iz pomurskih zdravstvenih domov. Ob odprtju cepilnega centra bo v petek bolnišnico obiskal tudi minister za zdravje Janez Poklukar, so še sporočili iz bolnišnice.

Poklukar se bo sestal s predstavniki bolnišnice ter direktorji pomurskih zdravstvenih domov ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V bolnišnici ga bodo seznanili s programom skrajševanja čakalnih dob, obnovami prostorov in kadrovsko problematiko.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 se je v pomurski regiji proti covidu-19 doslej cepilo več kot 49.000 ljudi, delež precepljenosti je 42,8-odstoten. To Pomurje uvršča na šesto mesto med skupaj enajstimi regijami v državi. Najvišjo precepljenost imajo s 45,5 odstotka na Koroškem, najnižjo pa z 39,1 odstotka v Podravju.

770 primerov delte v Sloveniji