Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović
Sorodna novica Statistični pregled koronavirusa v Sloveniji
Okužbe predhodnih sedem dni

Četrtek - 58
Sreda - 69
Torek - 111
Ponedeljek - 88
Nedelja - 9
Sobota - 21
Petek - 61

Opravili so tudi 43.715 hitrih antigenskih testov, pozitivne izide teh pozneje preverjajo s PCR-testi.

V bolnišnicah se zdravi 29 covidnih bolnikov, na intenzivni negi osem.

Trenutno je v državi 831 aktivnih primerov okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je 63. Število okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih pa znaša 39.

Število aktivnih primerov se je v primerjavi z dnevom poprej povečalo za 13, sedemdnevno povprečje za štiri, štirinajstdnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev pa za ena.

Prejšnji petek je bilo potrjenih 61 okužb.

Sorodna novica Od ponedeljka bodo morali pogoj PCT preverjati tudi gostinci in hotelirji

Preverjanje na podlagi dokazil v tiskani ali elektronski obliki

Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pri svojih obiskovalcih oz. gostih, je še vedno v postopku nadgradnje.

Izpolnjevanje pogojev morajo tako do preklica preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Na NIJZ-ju so mobilno aplikacijo predstavili v petek, a popoldne zaradi nadgradnje ni bila več dosegljiva.

Že od petka morajo izpolnjevanje teh pogojev ob vstopu na prireditev oz. shod preverjati organizatorji kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Od ponedeljka pa bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

Gostinci in hotelirji v preverjanje pogojev PCT
Sorodna novica Jerala: Napovedujem, da bo prišel cunami delta