Foto: BoBo
Foto: BoBo

Prepoved velja do 16. aprila, veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, pa se do takrat podaljša.

Uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin je v Dnevniku TV Slovenija za torek napovedal sejo Sveta za nacionalno varnost, ki bo potekala v najširši sestavi do zdaj. "V takem formatu še nikoli nismo zasedali," je pojasnil.

Po besedah Kacina si želijo, da bo ocena stanja realna in da bo z njo seznanjena vsa opozicija, tudi manjšinski poslanci. "In da se tega izziva lotimo skupaj. Mi predvsem želimo, da govorimo z enim jezikom, ko bomo govorili v Evropo," je dejal.

Poleg javnega življenja se bo opolnoči v Sloveniji zaustavil tudi letalski potniški promet. "Nobenega smisla nima več, da še vztrajamo na letalskem prometu, to ne pelje nikamor. Mi se moramo maksimalno zresniti in se obnašati dejstvom primerno. Smo prvi ob Italiji," je dejal.

Komentiral je tudi politično obračunavanje na uradnem profilu kriznega štaba. "Kdor je to zapisal, bo moral za to prevzeti odgovornost," je ocenil Kacin in se od tega distanciral. Po njegovih besedah je zdaj "trenutek, ko se moramo ozreti vnaprej, biti verodostojni".

MMCŽivo...
Foto: EPAFoto: Oglasno sporočilo
Foto: EPAFoto: Oglasno sporočilo