Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vlada je vrtnarije, drevesnice in cvetličarne med izjeme uvrstila, ker imajo v tem času veliko pridelkov (npr. sadike zelenjave, sadike sadja, sadike okrasnega cvetja), ki so vezani na sezonsko prodajo in je bilo v vzgojo teh rastlin vloženega veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo.

Poostren nadzor

"Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter drugih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi," so napovedali na spletni strani policije.

Psihološka pomoč za vse, ki jo potrebujejo

Zaradi epidemije, dolgotrajne socialne izolacije in negotove prihodnosti se vse več posameznikov v družbi spoprijema s številnimi strahovi, zato se je skupina psihoterapevtov odločila za nudenje brezplačne pomoči.

Brezplačna pomoč je na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro na telefonski številki 01 306 41 14. Pomoč nudijo strokovnjaki psihoterapevti iz Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in specializanti psihoterapije pod supervizijo na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Brezplačno psihološko pomoč je mogoče dobiti tudi v okviru zdravstvenih domov. Seznam s telefonskimi številkami je zbral NIJZ. Najdete jih tukaj.

Rast števila okuženih manj skokovita

Število okuženih v Sloveniji se je povečalo na 897, do zdaj je umrlo 16 ljudi. V sredo so testirali 1095 ljudi. Hospitaliziranih je 112, na intenzivni negi jih je 29. Iz bolnišnice so odpustili štiri ljudi.