Menda kar okoli 80 % žensk ne nosi prave številke modrčka. Foto: EPA
Menda kar okoli 80 % žensk ne nosi prave številke modrčka. Foto: EPA

Kaj je pomembneje v osnovni šoli kot telesne spremembe? Začudenje ob prvi sramni dlaki, presenečenje, ko dobiš prvo menstruacijo ravno na plesnem nastopu in nelagodje ob erekciji, ki se pojavi na družinskem obisku. O vsem tem so mladi spregovorili sproščeno in poudarili, da so to zelo pomembni dogodki, o katerih se morajo vrstniki med seboj pogovarjati.
Nakup pravega modrčka ni lahka naloga
Menda da kar okoli 80 % žensk ne nosi prave številke modrčka. Zasluga gre predvsem vedno spreminjajočemu se ženskemu telesu. Svetovalka za nakup spodnjega perila Polonca Gerec pravi, da veliko žensk zmotno misli, da imajo celo življenje enako števko modrčka. Ta je odvisna od naše teže, ki pri ženskah velikokrat niha.

Poudarja, da med menstruacijo in nekaj dni prej, ni dober čas za nakup, saj je lahko košarica za številko večja. Če nam je modrček res prav, preverimo tako, da dojki z roko položimo in namestimo v košarici in dvignemo roke v zrak. Če modrček ostane na istem mestu, je pravi. Za prvi modrček pa izberemo takega, ki nima opore, da se nošnje nedrčka navadimo.
Prva menstruacija ni ''bav bav,'' mokre sanje tudi ne
Prva menstruacija se pri nekaterih dekletih pojavi že zgodaj. »Pa ni nič narobe s tem, veš da si zdrava in dobro razvita,« je povedala devetošolka, ki je dobila menstruacijo že v tretjem razredu. Ker se zavedajo, da se nekatera dekleta bojijo prve menstruacije, so jim naše sogovornice svetovale, da naj s seboj za vsak primer nosijo vložke in se tako izognejo zadregi. Poudarile so tudi, da naj si nato vsak mesec zapišejo, kdaj so dobile menstruacijo, saj bo to treba povedati ginekologu pri prvem obisku.

Punce se več pogovarjajo med sabo, fantje preverijo, kaj se jim dogaja, na spletu. Ko se ob najbolj neprimernih trenutkih pojavijo prve mokre sanje, fantje poiščejo informacije na spletu. Mlajšim, ki so se jim začele pojavljati spontane erekcije, svetujejo, da pomislijo na nekaj čudnega ali pa se uščipnejo, tako da bodo pozornost laže preusmerili nekam drugam. Najbolje pa se je tisti trenutek diskretno umakniti.

Prisluhnite oddaji Hudo! v predvajalniku 4D ali spodaj!