Vojko Flis. Foto: BoBo
Vojko Flis. Foto: BoBo
Sorodna novica Na čelu mariborskega UKC-ja bo Vojka Flisa nasledil Anton Crnjac

Univerzitetni klinični center Maribor pušča v dobri kondiciji, vsekakor bistveno boljši, kot je bila takrat, ko je sedel na direktorski stol, je direktor v odhajanju Vojko Flis povedal za časnik Večer. Večjo težo kot številkam in poslovanju je dal "dobrim razmeram za delo".

Flis se ne namerava umakniti iz medicine, saj bo še operiral, ima tudi dovolj idej in elana za razvoj stroke, pravi. Za dodatna pojasnila, ki jih je želela Slovenska tiskovna agencija, ni bil dosegljiv.

Flisu mandat direktorja poteče 19. junija, na novi razpis pa se ni prijavil. Razlogov za odpoved morebitni vnovični kandidaturi javno ni pojasnil, neuradno pa je bilo slišati, da je bil v vodstvu bolnišnice v zadnjih mesecih razkol.

Svet UKC Maribor je 7. maja za novega direktorja te druge največje bolnišnice v državi za naslednja štiri leta potrdil nekdanjega strokovnega direktorja Antona Crnjaca. Bil je edini kandidat, ki se je predstavil članom sveta zavoda.

Direktor je bil od leta 2017

Flis, prej predstojnik oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo UKC Maribor, je bil za direktorja UKC Maribor za štiriletni mandat imenovan junija 2017, ko je potekel mandat dotedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu. Diplomiral je na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1979, v UKC Maribor je zaposlen od leta 1983. Obenem predava na mariborski medicinski fakulteti in fakulteti za zdravstvene vede, hkrati je že vrsto let honorarni sodelavec Kirurškega sanatorija Rožna dolina.