Predstavnika Airbnb-ja sta preizkusila načrt pogostitve izbranca, ki bo navdušil z odgovorom na razpisano vprašanje. Foto: Reuters
Predstavnika Airbnb-ja sta preizkusila načrt pogostitve izbranca, ki bo navdušil z odgovorom na razpisano vprašanje. Foto: Reuters

Da bi se podali v boj za to mamljivo nagrado, morate najpozneje do 12. aprila odgovoriti na vprašanje: "Zakaj bi bil ravno ti popoln gost Mone Lise?" Izbranec, ki bo postregel z najzanimivejšim odgovorom, bo konec aprila s povabljencem prenočil pri Moni Lisi.

Natečaj so pripravili ob 30. obletnici steklene piramide pred Louvrom, ki si jo je zamislil ameriško-kitajski arhitekt I. M. Pei. Poddirektorica muzeja Anne-Laure Beatrix je dejala: "Vemo, da si veliko ljudi želi, da bi se ponoči sami sprehodili po Louvru, mi pa želimo, da bi bila to čarobna in nepozabna izkušnja."

Zmagovalcu natečaja bo ob sončnem zahodu dobrodošlico izrekel umetnostni zgodovinar, ki bo gosta popeljal na zaseben ogled Louvra, kakršen je po navadi navadnim smrtnikom nedosegljiv, saj je rezerviran samo za ljudi, kot so nekdanji ameriški predsedniški par Obama in Beyonce in Jay-Z.

Moni Lisi bosta nazdravila z renesančno navdahnjenim aperitivom in se med najdragocenejšimi umetninami sveta udobno zleknila na zofi, medtem ko se bo v ozadju vrtela vinilka s francosko glasbo. Nato se bosta odpravila na večerjo v pop-up obedovalnico v navzočnosti nikogar drugega kot Miloške Venere.

Pozneje bosta gosta deležna intimnega akustičnega koncerta v razkošnih sobanah Napoleona III., spalni kotiček pa jima bodo uredili v pomanjšani različici Peijeve steklene piramide.

Opomba: V natečaju Slovenci žal ne moremo sodelovati. Vanj so vključeni prebivalci Argentine, Avstrije, Avstralije, Belgije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Danske, Francije, Nemčije, Irske, Indije, Italije, Hongkonga, Japonske, Južne Koreje, Malezije, Mehike, Nizozemske, Nove Zelandije, Portugalske, Rusije, Singapurja, Španije, Švedske, Švice, Tajvana, Tajske, Velike Britanije in ZDA.

Piramida znotraj piramide, iz katere se odpira pogled na nebo nad Parizom. Foto: Reuters
Piramida znotraj piramide, iz katere se odpira pogled na nebo nad Parizom. Foto: Reuters

Oglejte si nekaj utrinkov z "generalke" za prenočitev v Louvru.

Louvre vabi na poseben obisk