Ogromna ladja se bo na prvi plovbi preizkusila prihodnje leto, potnike pa bo popeljala po več kitajskih provincah. Z nje bo čudovit pogled na Jez treh sotesk, ki je največji hidroelektrični jez na svetu. Dolg je 2.039 metrov in visok 185 metrov ter je hkrati največja elektrarna na svetu. Prav z njegovim odprtjem leta 2003 je bila tudi omogočena večja možnost križarjenja po Jangceju.

Lastnik ladje je ameriško podjetje Victoria Cruises, ki je sporočilo, da bo največja ladja za križarjenja na svetu kombinacija zahodnega in kitajskega sloga. Prav vse kabine, razporejene v šestih nadstropjih, bodo imele balkon, v najvišjem nadstropju pa bo odprta razgledna točka, ki bo ponujala veliko izjemnih razgledov na najdaljšo reko v Aziji in njeno okolico, piše CNN.

Najmanjša soba bo velika 26 kvadratnih metrov, največja, suita Šangri La, pa se bo raztezala kar na 85 kvadratnih metrih, pripadala pa ji bo tudi 123 kvadratnih metrov velika terasa.

Ladijska podjetja si veliko obetajo od kitajskega trga, ki počasi spoznava način raziskovanja z ladjami križarkami. Napovedujejo, da bo do leta 2030 največ turistov na teh ladjah prav Kitajcev.