Hotel Alp se bo odprl še pred velikonočnimi prazniki. Foto: MMC RTV SLO
Hotel Alp se bo odprl še pred velikonočnimi prazniki. Foto: MMC RTV SLO

Odprtje hotela, ki je bil z 210 posteljami drugi največji v Bovcu, ima velik pomen za kraj in prinaša na osrednji bovški trg spet življenje. Zdaj potekajo še zadnja dela, da bo hotel 18. aprila, pred začetkom velikonočnih praznikov, odprl svoja vrata. Zaposlitev za določen čas bo dobilo vsaj 20 ljudi.

Slabše pa se godi največjemu bovškemu hotelu, hotelu Kanin, ki je bil v lasti družbe Hit Nova Gorica - od jeseni je hotel v stečajnem postopku, kupcev pa ni na vidiku, prav tako ne morebitnih najemnikov, tako da bo poleti hotel zaprt.

Visok vodostaj Soče bo omogočal dobro poletno sezono
Zaradi nedelovanja smučišča na Kaninu je bila zimska sezona na Bovškem katastrofalno slaba, je priznal bovški župan Siniša Germovšek. Zimska sezona je bila slaba tako zaradi zapore smučišča na Kaninu kot tudi zaradi tritedenske zapore ceste čez Predel, ki je bovškim turističnim delavcem onemogočila, da bi svoje goste vozili smučat na smučišče Sella Nevea na italijanski strani Kanina.

Visoka snežna odeja pa bo koristna za dober vodostaj reke Soče, kar bo omogočalo dobro poletno sezono na Bovškem, meni župan.

Hotel Alp spet odpira svoja vrata
Hotel Alp spet odpira svoja vrata