Zuckerberg napoveduje več zasebnosti in varnosti na Facebooku. Foto: Reuters/Charles Platiau
Zuckerberg napoveduje več zasebnosti in varnosti na Facebooku. Foto: Reuters/Charles Platiau

"Verjamem, da se bo komuniciranje v prihodnje vse bolj premikalo k zasebnim, kodiranim storitvam, pri katerih bodo ljudje lahko prepričani, da bodo njihove izjave ostale zaupne in vsebina ne bo za vedno ostala na spletu," je na svojem zidu na Facebooku zapisal Mark Zuckerberg. "To je prihodnost, h kateri bomo, upam, prispevali," je dodal po poročanju Slovenske tiskovne agencije.

"Ko razmišljam o prihodnosti medmrežja, se mi zdi, da bo platforma za komunikacije, osredotočena na zasebnost, postala še pomembnejša od današnjih odprtih platform," je dejalZuckerberg. Napovedal je tudi, da bo omogočil varnejše plačevanje prek spleta.

Po njegovem mnenju sprememba ustreza novim željam uporabnikov, saj so zasebna sporočila, zgodbe in majhne skupine najhitreje rastoče oblike spletnega komuniciranja.

Potem ko je žvižgač pred letom dni razkril, da je britansko podjetje Cambridge Analytica zlorabilo podatke okoli 50 milijonov uporabnikov Facebooka, se je Facebook znašel pod plazom očitkov glede svojega ravnanja s podatki. "Razumem, da številni ne verjamejo, da bo Facebook oblikoval platformo, ki se bo osredotočila na zasebno sfero," je zapisal Zuckerberg.

Njegova napoved pomeni velik premik v usmeritvi Facebooka, ki ima po svetu 2,3 milijarde uporabnikov, glede na dosedanjo prakso. Zuckerberg je še pred časom trdil, da je težnja v svetu, da ljudje javnosti razkrivajo vse več o sebi, piše STA.