Aktualno
link
Na Hrvaškem naj bi s prvim januarjem za pet odstotkov podražili cestnino. Podražitev naj bi veljala le za prvi dve kategoriji vozil.
Slovenija
link
Vlada bo sporazum s Fidesom podpisala v ponedeljek
46
2. december 2016 ob 18:46 Zelena luč na vladi za sporazum s Fidesom je bila prižgana, podpisali pa ga bodo v ponedeljek ob 12. uri. Priprave na pogajanja o kolektivni pogodbi za zdravnike verjetno že potekajo.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Objavljena revizija drugega tira. Kritiki: Površna študija, ki opravičuje previsoke stroške.
55
2. december 2016 ob 16:09 Revizija projekta drugega železniškega tira Divača-Koper, ki jo je opravilo torinsko podjetje Geodata Engineering, kaže, da so mogoči prihranki med približno 115 in 210 milijoni evrov.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenija je postala pridružena članica Evropske vesoljske agencije
3
2. december 2016 ob 17:04 Svet Evropske vesoljske agencije (Esa) je v četrtek na zasedanju v Luzernu soglasno potrdil status Slovenije kot pridružene članice agencije.
Več novic ...
Črna kronika
link
Neuradno: Druga obtožnica proti odvetniku Miru Senici
5
2. december 2016 ob 20:44 Specializirano državno tožilstvo je po neuradnih informacijah vložilo drugo obtožnico zoper odvetnika Mira Senico, in sicer zaradi suma pranja denarja.
Več novic ...
Svet
link
Gambijski samodržec doživel bridek poraz in slovo od oblasti
35
2. december 2016 ob 16:33 Čeprav je napovedoval, da bo z Alahovo pomočjo vladal milijardo let, je predsednik Gambije Yahyah Jammeh na volitvah doživel šokanten poraz in se bo moral po 22 letih posloviti z oblasti.
Več novic ...
Evropska unija
link
Nemčija in Evropska komisija dosegli dogovor glede cestninjenja
26
2. december 2016 ob 08:40 Nemčija in Evropska komisija sta po več mesecih spora le dosegli dogovor o shemi cestninjenja, ki sta jo označili za pravično in nediskriminatorno.
Več novic ...
Zdravje
Okolje
link
"Lubadark smo letos našli že za pet Bohinjskih jezer"
17
1. december 2016 ob 13:04 Zaradi napada podlubnika so na nekaterih območjih zgornje Gorenjske nastale velike prazne površine, ki jih bo treba pogozditi, saj v nasprotnem primeru grozi erozija. Na zgornjem Gorenjskem je do ...
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
SLORI: »Raziskujmo danes, da bomo jutri bolje živeli«
2. december 2016 ob 14:41 Spremembe, prihodnost in, seveda, raziskovanje je bil temeljni triptih včerajšnjega izrednega občnega zbora Slovenskega raziskovalnega inštituta.
Več novic ...
Lokalne novice
link
"Etični hekerji" proti kibernetskemu kriminalu
15
2. december 2016 ob 07:43 Kibernetski kriminal države Evropske unije stane 12 milijard evrov letno, kibernetska kriminaliteta pa se nezadržno širi in po neuradnih podatkih odnaša več denarja kot trgovina z mamili.
Več novic ...
Kazalo