Aktualno
link
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je na vrhovno sodišče vložil zahtevek za varstvo zakonitosti. Boško Šrot je zahtevek vložil že na začetku tega meseca.
Slovenija
link
Koprivnikar prepričal odbor, v javni upravi napoveduje bolj k nagrajevanju usmerjen sistem
16
16. september 2014 ob 16:58 " Eden izmed izzivov, ki jih vidim, je pretirana birokratizacija, ki je mlinski kamen te države ," je na predstavitvi povedal kandidat za ministra za javno upravo Boris Koprivnikar.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Rus Oleg Burlakov kupuje trboveljsko termoelektrarno
65
16. september 2014 ob 09:46 Švicarska družba Edelweiss Investment v lasti Rusa Olega Burlakova je poslala ponudbo za nakup 81,33-odstotnega deleža HSE-ja v družbi Termoelektrarna Trbovlje.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Opazovanje nočnega neba, ko razgleda ne moti umetna svetloba
4
14. september 2014 ob 17:34 Naši sosedje Madžari se ponašajo z enim izmed najboljših mest za opazovanje nočnega neba, saj regija Zselic na jugovzhodu velja za "temno točko" države.
Več novic ...
Črna kronika
link
Lepljivim prstom v zdravstvu ni videti konca - ovadenih še 15 ljudi
19
16. september 2014 ob 21:29 Na podlagi izsledkov preiskav, ki jih je NPU izvedel decembra lani, so zdaj na specializirano tožilstvo ovadili 15 ljudi, ki so utemeljeno osumljeni kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in ...
Več novic ...
Svet
link
Al Kaida poziva k enotnosti džihadistov proti zahodnim silam
36
16. september 2014 ob 19:48 Vplivni veji Al Kaide v Jemnu in Magrebu pozivata "brate" v Iraku in Siriji, naj se "prenehajo pobijati" in "združijo proti zlobni ameriški koaliciji". ZDA medtem kujejo nove taktike napada.
Več novic ...
Evropska unija
link
Slovenija lahko računa na tri milijarde EU-sredstev
68
14. september 2014 ob 18:03 V Evropski uniji se krepi zavedanje, da pravega gospodarskega okrevanja ne bo mogoče zagotoviti samo z zategovanjem pasu in monetarnimi ukrepi ECB-ja, temveč bodo nujne tudi resne strukturne reforme ...
Več novic ...
Zdravje
link
Barve za lase med najbolj strupenimi kozmetičnimi pripomočki
10
16. september 2014 ob 14:39 Nobena skrivnost ni, da se v kremah, šminkah in drugih kozmetičnih izdelkih skriva marsikaj: od težkih kovin, do konzervansov in še česa.
Več novic ...
Okolje
link
Most čez potok Bolska spodnesla debla, podrta v žledolomu
14
16. september 2014 ob 19:23 Poplavljene površine se zmanjšujejo, tudi v Pomurju, kjer iz ravninskih vasi še vedno črpajo vodo. Gladina potokov se počasi znižuje, upada pa tudi Mura, čeprav v spodnjem toku le za malenkost.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Foto: Proti širitvi Dunajske ceste tudi s protestnim shodom
27
16. september 2014 ob 22:26 V torek popoldne je bil na Dunajski cesti v Ljubljani organiziran protestival proti širitvi dela te ceste z dodatnimi voznimi pasovi za avtomobile. Udeležila se ga je le peščica ljudi.
Več novic ...
Anketa

Koliko zmag napovedujete nogometašem Maribora v skupinskem delu Lige prvakov?

nobene
eno
dve ali več
Arhiv
Kazalo