Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Prijeli Ljubljančana, ki je z lažno prodajo vinjet ogljufal 3.500 ljudi
Mariborski kriminalisti so preteklo sredo odvzeli prostost 28-letnemu Ljubljančanu, ki je po SMS-ih oglaševal prodajo letne slovenske avtocestne vinjete po polovični ceni in tako povzročil za okoli ...
42

Novice

Nemški tožilci želijo Puigdemonta izročiti Španiji
Nemški tožilci so sporočili, da pripravljajo dokumentacijo za izročitev nekdanjega katalonskega voditelja Carlesa Puigdemonta Španiji.
40

Novice

Po zaužitju radenske potreboval zdravniško pomoč
Konec preteklega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska.
39

Novice

Tožba zoper Kanglerja za odvzem premoženja nezakonitega izvora je neutemeljena
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je tožba Specializiranega državnega tožilstva zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja ...
35

Novice

Milko Novič zaradi krivega pričanja kazensko ovadil forenzika
Milko Novič, ki prestaja kazen zapora zaradi umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, je ovadil sodnega izvedenca Franca Sabliča, ker je na sodišču navajal, da ima forenzični ...
21

Novice

Požar tovornjakov v Šiški: Gre za kaznivo dejanje?
Ponoči so na parkirišču v Šiški zagorela štiri tovorna vozila, policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja.
19

Novice

Okrožno sodišče zavrglo obtožnico proti nekdanjemu veleposlaniku Rebrcu, vzrok (še) ni znan
Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrglo obtožnico zoper nekdanjega slovenskega veleposlanika v Madridu Petra Reberca, ki so mu očitali zlorabo položaja.
11

Novice

Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji
Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
33

Novice

Kriminalisti naj bi preiskovali domnevno prirejanje razpisov v UKC-ju Ljubljana
Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je policiji naznanilo sume nepravilnosti pri najmanj dveh razpisih na področju informacijske tehnologije.
8

Novice

EU v zaščito podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana
Evropska unija je sprožila proces v okviru zakonodaje za zaščito evropskih podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana, s čimer izkazuje svojo zavezanost iranskemu jedrskemu sporazumu.
57

Novice

Poganske politike
Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.
5

Novice

Borut Pahor
Začetek neke dolge poti, ki naj traja v neskončnost miru, človekovega sožitja z naravo in sonaravnega razvoja modernega sveta.
6

Novice

Tusk: Kdo potrebuje sovražnike ob prijateljih, kot je Trump?
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da je Evropa lahko hvaležna ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, saj si zaradi njega ne dela več utvar.
88

Novice

Mike Pence
Predsedniku Trumpu ni mar za odnose z javnostmi, zanima ga le mir.
2

Novice

"Bilo je optimistično obdobje, verjeli smo, da se stvari lahko izboljšajo"
"Bila sem v množici in verjela, da bi lahko bilo še kaj boljše, saj je vedno mogoče še kaj izboljšati, kajne," se revolucionarnih let iz konec šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih let 20. stoletja ...
7

Novice

Zaev: Sporazum z Grčijo glede imena bi lahko bil sklenjen pred junijskim vrhom EU-ja
Makedonski premier Zoran Zaev je dejal, da bi lahko sporazum med Skopjem in Atenami glede imena Makedonije sprejeli še pred junijskim vrhom EU-ja.
46

Novice

Novogoriški kriminalisti prijeli še eno združbo preprodajalcev mamil
Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v sodelovanju z italijanskimi kolegi več mesecev preiskovali kriminalno združbo, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedanih mamil.
1

Novice

Višje sodišče ugodilo prekinitvi sojenja za odvzem premoženja Janezu Janši
Višje sodišče je potrdilo odločitev Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je decembra lani prekinilo sojenje predsedniku SDS-a Janezu Janši za odvzem premoženja in zakon poslalo v ustavno presojo.
74

Novice

Zdenka Čebašek Travnik
Trenutni projekti glede otroške srčne kirurgije ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok.
1

Novice

Stres se ne spomni podpisovanja pogodb o nakupu in prodaji delnic Mladinske knjige
Nekdanji pomožni škof mariborske škofije Anton Stres je na sojenju glede prodaje delnic Mladinske knjige dejal, da se ne spomni podpisa pogodb o nakupu in prodaji.
33
Izjava dneva
link
Mike Pence
2
22. maj 2018 ob 13:41 Predsedniku Trumpu ni mar za odnose z javnostmi, zanima ga le mir.
Več novic ...
Kazalo