Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Orban: Zaradi priseljevanja bodo padale države, Evropa je sredi invazije
Madžarski premier Viktor Orban je pred aprilskimi volitvami v nedeljo še zaostril protipriseljensko retoriko in opozoril volivce, da so oni zadnji branik pred invazijo v Evropi.
502

Novice

"Pogrnili" na testu Nata. V vrstah SV to vidijo kot "logično posledico podhranjenosti".
Slovenijo je razburilo poročanje medijev, da so bili slovenski vojaki neuspešni na testiranju Nata. V vrstah Slovenske vojske pa nad tem niso preveč presenečeni.
306

Novice

Nemčija: Skrajno desni AfD v anketah prvič prehitel socialdemokrate
Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je v javnomnenjskih raziskavah prvič prehitela socialdemokrate (SPD).
257

Novice

Srbska premierka "neprijetno presenečena" nad Pahorjevo izjavo o lobiranju za Kosovo
Srbska premierka Ana Brnabić je po izjavi slovenskega predsednika Boruta Pahorja, da si bo Slovenija prizadevala doseči priznanje Kosova tudi pri članicah EU-ja, ki tega še niso storile, dejala, da ...
228

Novice

Gluha ušesa vlade: Troblje in transparenti očitno preslišani in spregledani, bentijo šolniki
Šolniki so prepričani, da dogodki zadnjih dni kažejo, da so bili kljub množični stavki in shodu tisočev preslišani in spregledani, zato vladi sporočajo, da ne nameravajo odnehati.
205

Novice

Albanski premier za skupnega predsednika s Kosovom
Albanski premier Edi Rama je v nedeljo v Prištini na slavnostni seji parlamenta ob desetletnici Kosova napovedal, da bosta imela Kosovo in Albanija v prihodnosti skupno zunanjo politiko, morda pa ...
170

Novice

Vox populi: Lista Marjana Šarca prehitela SD in SDS
Trenutno najbolj priljubljena politična stranka v Sloveniji je neparlamentarna Lista Marjana Šarca, razkriva februarska anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Sledita ji SD in SDS.
461

Novice

"Ljudje vedno znova iščejo rešitelja, ki mu takoj po zmagi odrečejo zaupanje"
"Vzpon Marjana Šarca kaže, da se doba iskanja novih obrazov v Sloveniji še ni končala. Težava so stare stranke, ki nimajo odgovorov na vprašanja, ki jih postavlja sodoben čas," je izpostavila Tanja ...
146

Novice

Sirski provladni borci na pomoč Kurdom v Afrinu
Sirski provladni borci so vstopili na območje kurdske regije Afrin, kjer bodo s kurdsko milico YPG sodelovali v boju proti turški ofenzivi Oljčna vejica.
110

Novice

Konec meseca bodo izplačane višje pokojnine
Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je sklenil, da se bodo po letih varčevanja pokojnine in drugi prejemki redno uskladili za 2,2 odstotka.
97

Novice

Protest dijakov pred Belo hišo po streljanju: "Sem jaz naslednji?"
Na desetine dijakov se je zbralo v Washingtonu in pred Belo hišo protestiralo proti neukrepanju na področju dostopa do orožja.
81

Novice

Vabilo sirskega begunca v državni zbor ni bilo kaznivo dejanje
Miha Kordiš iz Levice in Jan Škoberne iz SD-ja nista storila kaznivega dejanja, ko sta Ahmada Šamija na dan, ko naj bi ga predali Hrvaški, pripeljala v državni zbor.
75

Novice

Sodišče potrdilo: Zaradi plačljivih programov višje cene paketov
Vodstvo RTV Slovenija potrjuje poročanje medijev, da je Pro Plus izgubil tožbo, s katero je od javne televizije zahteval popravek navedb, da bodo morali operaterji ponudnikom programov plačati višjo ...
66

Novice

Nemški vojski pred začetkom Natove misije primanjkuje osnovne opreme
Nemški poslanci so zaskrbljeni nad pomanjkanjem tankov in osnovne opreme v nemški vojski, ki bo na začetku leta 2019 prevzela vodenje posebnih enot zveze Nato za hitro posredovanje.
61

Novice

Po dogovoru Damaska in Kurdov Ankara svari: Nihče nas ne more ustaviti
Potem ko so kurdske sile na severu Sirije sklenile dogovor s sirsko vlado, da bi ustavili turško ofenzivo, je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan zagrozil s posledicami za sirsko vlado v primeru ...
59

Novice

Postojnski župan bo zaprosil za odložitev odvzema vozniškega dovoljenja
Potem ko je župan Postojne Igor Marentič v petek prejel sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, bo zdaj zaprosil za odložitev njegovega odvzema.
59

Novice

Kurdski vojaški uradnik: Sklenjen dogovor o vstopu sirske vojske v Afrin
Sirske kurdske sile in sirska vlada v Damasku so sklenile dogovor, da bo sirska vojska vstopila na območje Afrina, kjer bo pomagala odbiti turško ofenzivo Oljčna vejica, je za Reuters sporočil ...
78

Novice

Slovenija se je pridružila kampanji #jaztudi
V Inštitutu 8. marec so začeli kampanjo Jaz tudi, ki je namenjena popisu zgodb spolnega nadlegovanja. V manj kot 12 urah so na spletni strani že prejeli prve izpovedi.
50

Novice

Telekom je zlorabljal položaj tudi v škodo potrošnikov
Upravno sodišče je v večjem delu pritrdilo ugotovitvam agencije za varstvo konkurence (AVK), da je Telekom zlorabljal prevladujoči položaj.
49

Novice

Pri LPP-ju ukinili poklicno zavarovanje na podlagi sklepov iz leta 1975. Vozniki pravico iščejo na sodišču.
Vozniki avtobusov pri Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) so se, potem ko jim je vodstvo družbe leta 2013 nehalo plačevati poklicno zavarovanje, in to utemeljilo na pravni podlagi družbenega ...
48
Izjava dneva
link
Jani Dvoršak
1
20. februar 2018 ob 10:52 Dejstvo je, da je vzel zdravilo, ki ga je treba v okviru protidopinških postopkov prijaviti. Ni mi jasno, kako se je to zgodilo, in tudi jezi me, saj to športnikom stalno ponavljamo.
Več novic ...
Kazalo