Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Hilda Tovšak gre na Ig le še po odločbo o pogojnem izpustu
Nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak je komisija pri pravosodnem ministrstvu odobrila pogojni izpust.
137

Novice

Evroposlancem ni treba razkriti, kako porabijo 4.416 evrov mesečnega dodatka k plači
Sodišče EU-ja je razsodilo, da je odločitev Evropskega parlamenta, da zavrne novinarjem dostop do dokumentov v povezavi s splošnimi mesečnimi izdatki evropskih poslancev, upravičena.
92

Novice

Obtožnica zoper Jankovića v zadevi Stožice je pravnomočna
Obtožnica zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića in še osem soobtoženih v zadevi Stožice je pravnomočna, so potrdili na Specializiranem državnem tožilstvu.
85

Novice

Na cestah je vedno več električnih koles, skirojev ... Katera čaka obvezno zavarovanje?
EU, tudi zaradi nekaterih odločitev Sodišča EU-ja, pospešeno pripravlja osvežitev evropske direktive, ki ureja obvezna avtomobilska zavarovanja.
65

Novice

Bruselj začel postopek proti Poljski zaradi ogroženosti sodstva
Evropska komisija se je po neuspešnih opozorilih Varšavi odločila, da bo pred Sodiščem EU-ja začela postopek proti Poljski zaradi kršitev načela neodvisnosti sodstva, nastalih z novim poljskim ...
61

Novice

Bruselj bo zaobšel ameriške sankcije in ohranil poslovanje z Iranom
Evropska unija bo za rešitev mednarodnega sporazuma o iranskem jedrskem programu vzpostavila ustanovo, s katero bo zaobšla sankcije ZDA proti Iranu.
58

Novice

Pahor ni pomilostil Cekute
Potem ko je Jure Cekuta, ki je bil v zadevi Patria II obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni, izčrpal vsa pravna sredstva pred začetkom prestajanja kazni, je predsednik republike Borut ...
20

Novice

V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu
Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
63

Novice

Na eno srečanje z Američani osem srečanj z Rusi
Premier Marjan Šarec je zunanjepolitično nedolžnost izgubil na neformalnem vrhu voditeljev in voditeljic Evropske unije v Salzburgu.
11

Novice

Papež Frančišek
Živeli so v medsebojnem miru, dokler ni prišla totalitaristična ideologija in pozitivne vrednote zamenjala za širjenje nasilja ter nezaupanja.
7

Novice

Marjan Šarec
Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
9

Novice

Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti
Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
15

Novice

Alex Volasko
Če je pesem dobra, bo že našla ušesa ljudi. Imamo skladbe, ki so na Emi ali Popevki dosegle slabšo uvrstitev, pa jih imajo ljudje še vedno radi in si jih prepevajo.
2

Novice

Za umor brezdomca v nekdanjih mariborskih zaporih 21 let za zapahi
Mariborsko okrožno sodišče je ugotovilo, da je Tomi Kolar krivega umora drugega brezdomca na grozovit način novembra 2016 v Mariboru. Izreklo mu je kazen 21 let zapora.
1

Novice

Digitalizacija slovenskega arhivskega gradiva
S pomočjo projekta e-arh.si v Sloveniji dobivamo sodoben e-arhiv, projekt je v večini financiran z evropskimi sredsti, vodi ga Tatjana Hajtnik, vodja Sektorja za elektronske arhive in računalniško ...
1

Novice

Šiškov odvetnik vložil zahtevo za varstvo zakonitosti
Viktor Osim, odvetnik Andreja Šiška, je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero želi doseči izpustitev vodje samooklicane Štajerske varde, ki je v priporu od ...
18

Novice

Od maja novi bankovci za 100 in 200 evrov
Evropska centralna banka bo maja naslednje leto v obtok poslala nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki ju bo teže ponarediti.
30
Izjava dneva
link
Borut Pahor
26. september 2018 ob 14:33 Nobena država ne bo imela koristi, če bo stremela le k uveljavitvi svojih interesov.
Več novic ...
Kazalo