Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Premier Golob je sprejel odstop ministrice Stojmenove Duh

"V to zgodbo sem šla zato, ker sem bila prepričana, da je politika lahko drugačna, da so spremembe mogoče in da so odnosi med partnerji tudi lahko iskreni, žal ni tako. Zato sem ponudila svoj odstop," je dejala ministrica Emilija Stojmenova Duh.

347

Slovenija Vlada potrdila predloga proračunov za leti 2025 in 2026

Po dolgotrajnih usklajevanjih je vlada na seji potrdila predloga sprememb državnih proračunov za prihodnji dve leti in ju poslala v DZ. Finančni minister je sporočil, da je vlada zagotovila tudi sredstva za prenovo sistema plač v javnem sektorju.

53

Vojna v Ukrajini Ruske sile naj bi zavzele Ukrajinsk. Biden Ukrajini obljubil osem milijard dolarjev pomoči.

Ruske sile so po lastnih navedbah zavzele mesto Ukrajinsk 30 kilometrov zahodno od mesta Doneck. Ukrajinske letalske sile so sporočile, da so sestrelile več deset ruskih brezpilotnih letalnikov in štiri vodene rakete.

53

Ob novem femicidu Juvan: Izpostavljanje priseljenskega izvora zamegli pravi vzrok za nasilje v razmerjih

Novi primer umora partnerke je znova opozorilo, da je treba pravi čas storiti vse za zaščito žrtve in umik povzročitelja, je v odzivu na tragični dogodek na Koroškem zapisal državni sekretar na ministrstvu za delo Dan Juvan.

Analiza favoritov Evenepoel ima na klasikah največji delež zmag, a najmanj, ko je prisotna dobra konkurenca

Tadej Pogačar, Primož Roglič, Remco Evenepoel in Mathieu van der Poel bodo v nedeljo v Zürichu šele tretjič v karieri nastopili na isti enodnevni dirki. Do zdaj se je to zgodilo le na dveh svetovnih prvenstvih.

52

Novice

Bližnji vzhod Talibanom zaradi diskriminacije žensk grozi tožba v Haagu

Avstralija, Kanada, Nemčija in Nizozemska so v New Yorku napovedale začetek postopka proti talibanom, ki bi lahko privedel do sodbe pred Meddržavnim sodiščem v Haagu. Države talibanom očitajo kršenje pravic žensk in deklet. V Kabulu očitke zavračajo.

Evropa Papež Frančišek v Luksemburgu: Bogastvo vključuje tudi odgovornost

Papež Frančišek je ob obisku v Luksemburgu obžaloval vnovične razkole in sovražnosti v Evropi. Pri tem je politike pozval k ukrepanju za mir in končanju vojn v svetu ter k temu, da naj namenijo več pomoči državam v razvoju.

4
Oglasno sporočilo

To je izziv za vse: razmisli, preden deliš naprej

Ste slišali, da je bila avstralska plesalka breakdancea, ki je požela veliko kritik na svoj nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu, tam zgolj zaradi svojega moža? Ali pa, da je bila aretirana znana slovenska voditeljica?  

Šport

SP v kolesarstvu Mladinski prvak Italijan Finn, glavni slovenski adut odstopil

Na 97. svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu so se po vožnjah na čas začele cestne dirke. Med mladinci je naslov osvojil Italijan Lorenzo Mark Finn.

45

Liga NBA Najmlajši MVP v zgodovini končal kariero

Po 16-letni karieri v Ligi NBA je košarkarske copate v kot postavil Derrick Rose. V najboljšo košarkarsko ligo je vstopil leta 2008 kot prvi izbranec nabora, v sezoni 2010/11 pa je bil kot najmlajši v zgodovini izbran za najkoristnejšega igralca lige.

10

Slavko Jerič Primer Rodri: Nogometaše vse bolj porivajo na rob zmogljivosti

Poškodbe so sestavni del vrhunskega športa, ni tekmovalca, ki zaradi tega razloga ni odšel na prisilni počitek ali izpustil kakšno tekmovanje. A vseeno se zdi kruta igra usode, ki je v teh dneh doletela Rodrija.

85

La Liga Upokojeni Szczesny v vratih Barcelone?

Poljski mediji poročajo, da bo Wojciech Szczesny že danes v Barceloni opravil zdravniški pregled pred podpisom pogodbe, s čimer bo po le dveh mesecih prekinil športno upokojitev, da bo zakrpal luknjo v vratih po hudi poškodbi Marca-Andreja ter Stegna.

13

Motošporti Prihodnjo sezono na koledarju MotoGP 22 dirk v 18 državah

Dorna je razkrila koledar motociklističnega svetovnega prvenstva 2025 v razredu motoGP. Na seznamu za prihodnje leto je 22 dirk v 18 državah. Sezona se bo začela 2. marca na Tajskem, končala pa 16. novembra v Valencii.

7

Nogomet Bijol utrl pot Udineseju s prvim golom po letu in pol

V 1/16 finala italijanskega pokala je Udinese v sredo zvečer s 3:1 izločil Salernitano. Prvi gol za Videmčane je v 20. minuti dosegel slovenski osrednji branilec Jaka Bijol, ki je tokrat tudi nosil kapetanski trak kluba iz Furlanije.

6
Več

Kultura

Dediščina Prizadevanja za rešitev kulturne dediščine Gaze tudi s pomočjo švicarskega sklada

Palestinci so začeli varovati svojo kulturno dediščino, zahvaljujoč skladu za nujne primere, ki ga je namenila švicarska fundacija Aliph. Podpora vključuje preselitev artefaktov, preglede škode na objektih in usposabljanje za krepitev varovanja dediščine.

2

Seja vlade Proračun ministrstva za kulturo v prihodnjem letu višji za skoraj 37 milijonov evrov

Ministrstvo za kulturo bo v letu 2025 razpolagalo s proračunskimi sredstvi v višini 271,7 milijona evrov. Glede na napoved bodo skoraj za polovico povečali sredstva za slovenski film, vlagali bodo v ljubiteljsko kulturo, knjigo, javne zavode in razpise.

1

Premiera na Arsu Radijska igra o Gustavu Mahlerju tudi z mačkom Sigmundom, ki v igro uvaja samoironijo

Skladatelj Gustav Mahler je krajši čas živel in delal tudi v Ljubljani. V Arsovem Uredništvu igranega programa so po besedilu in Marka Elsnerja Grošlja in v režiji Igorja Likarja ustvarili novo radijsko igro o tem skladateljskem velikanu.

Več

Zabava in slog

San Pellegrinov mladi chef Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev kar trije Slovenci

Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih chefov San Pellegrino Young Chef bodo letos Slovenijo zastopali kar trije mladi kuharji. To so Boštjan Volk iz Gostišča Volk v Plešivcu, Matija Cotič iz Koče na Kokoši in Pablo Donatio Falcon iz Hiše Franko.

3

Zanimivosti Med Mehiko in Španijo obujen kolonialni spor, ker kralj ni povabljen na inavguracijo

Med Mehiko in Španijo je izbruhnil spor, ker španski kralj Filip VI. ni bil povabljen na inavguracijo novoizvoljene predsednice Claudie Sheinbaum.

14

Sporna večerja na Ferskih otokih Danski zvezdnik in kulinarični kritik ovadena zaradi "perverznega" uživanja živih jastogov

Danski igralec Pilou Asbæk se je ta mesec mudil na Ferskih otokih, kjer je v družbi danskega kulinaričnega kritika Sørena Franka izkušal tudi otoško kulinarično sceno. A ena od večerij je zvezdniku in piscu prinesla ovadbo policiji.

23

Ture avanture Pariz in Berlin bo še letos povezal hitri vlak

Od decembra dalje bosta Pariz in Berlin povezana z novo linijo hitrih vlakov. Dnevni vlak se bo pridružil priljubljenemu nočnemu vlaku med prestolnicama, ki je spet zaživel lani, ampak ga od takrat pestijo številne tehnične težave.

15

Ture avanture V Mariboru se z degustacijami začenja 24. festival najstarejše trte

V Mariboru se z okroglo mizo Ne sodi vina po etiketi in vinskimi pokušnjami začenja 24. Festival najstarejše trte. S festivalom vina, kulinarike in kulture se v štajerski prestolnici poklanjajo najstarejši trti na svetu, 450-letni Guinnessovi rekorderki.

Oglasno sporočilo

Že poznate skrivnost odličnih jedi?

»Prava zvezda v kuhinji je vedno bila sestavina,« pravi chef Gregor Vračko, ki ustvarja neverjetne kulinarične mojstrovine. V intervjuju za revijo Grazia je novinarki in glavni urednici Grazie Špeli Štamol zaupal še marsikaj zanimivega o svojem delu.

Ture avanture Obnovljene tri zmagovalke akcije Naj planinska pot

V sklopu akcije Naj planinska pot so markacisti konec poletja obnovili lansko zmagovalko, to je pot s Kamniškega sedla do Brane in Planjave, ter letošnji naj planinski poti Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici in pot Jama Topla–Mala Peca na Koroškem.

4
Več

Uredniški izbor

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

261

Raziskava 84 odstotkov ukrajinskih beguncev si želi ostati v Sloveniji. Zaposlenih je precej malo.

Večina ukrajinskih beguncev v Sloveniji živi že dalj časa, več kot 80 odstotkov si jih želi tu tudi ostati. Počutijo se varno, hujših sovražnosti ne občutijo. Več kot tretjina je otrok, ki so vključeni v slovenske šole, slabša je zaposlenost odraslih.

41

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

22

16.000 kilometrov v 440 dneh Bežal je pred psi in medvedi, spal na poljih, vmes pa gonil – in prikolesaril do Singapurja

Gašper Šircelj se je nekaj ur po zagovoru diplome v Mariboru usedel na kolo. Smer: Singapur. Dobro leto je spal na poljih, bencinskih črpalkah in v templjih, spoznaval čudovite ljudi, v težkih trenutkih pa se bodril z besedami: "Tudi to bo minilo."

44
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov