Uredniški izbor
slice
Obrambno ministrstvo je prodajalo odslužene tanke M-55S, prodalo je le enega
Za odkup starih tankov in pripadajoče opreme ni pretiranega zanimanja, 24. april 2018 ob 10:38 Na začetku tedna se je iztekel rok za ponudbe za odkup 27 tankov Slovenske vojske M-55S, katerih obnova je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja stala več kot 50 milijonov evrov.
141
75 let izkušenj z LSD-jem: "Doživetje je lahko terapevtsko ali pa travmatično"
91
23. april 2018 ob 06:35 "Psihedeliki se jemljejo tudi za zabavo, s čimer ni nič narobe, a če se nekomu na zabavi odpre stara travma in je v takem procesu, se mu hitro vse zdi ogrožajoče, že če ga nekdo postrani pogleda,"
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo
54
21. april 2018 ob 16:11 Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
Udrih: Trifunović je rekel, da me bo imel v mislih
97
21. april 2018 ob 13:36 Beno Udrih, ki je v preteklosti večkrat odpovedal nastop za slovensko reprezentanco, je v pogovoru za Radio Slovenija dejal, da je bil vedno pripravljen igrati zanjo in tako je tudi zdaj.
Foto: Konec ere bratov Castro
168
19. april 2018 ob 07:24 S prisego Miguela Diaza-Canela za predsednika se na Kubi začenja novo obdobje: konec je 59-letnega obdobja vladavine bratov Castro.
Ženske hlače: Kontroverzen kos garderobe, ki javnosti ni pustil ravnodušne Ste se kdaj vprašali, kdaj so ženske začele nositi hlače?
29
"Muslimani predstavljajo vse, česar se pri Drugih najbolj bojimo" Strah, da nas bodo prišli muslimani klat, je zelo srednjeveška fantastična ideja, ki se ohranja v naši splošni kulturi in domišljiji, je za MMC dejal dr.
228
Licencirani mehaniki zapuščajo Adrio Tehniko. V družbi se zanašajo na pogodbenike iz Srbije. Družbo Adria Tehnika po napetostih med vodstvom in zaposlenimi pestijo odhodi licenciranih letalskih tehnikov.
93
Prvi srbski delavec hitro zapustil svojega "gazdo" Pošto Slovenije: "Takšne delodajalce lahko najdem v Srbiji" Pošta Slovenije, ki ima že dalj časa težave z iskanjem novih sodelavcev, je rešitev za svoje kadrovske težave začela iskati v Srbiji.
344
"Zaradi nedelujoče povezave z Ljubljano sem zamudil letalo za Bejrut in ostal živ" Zunanja politika je bila vseskozi njegova velika ljubezen.
4
Grošelj: Ruska potopitev ameriške ladje bi pomenila 3. svetovno vojno Potencialni ameriški napad na Sirijo bi se zgodil zaradi geostrateških interesov, ne pa zaradi domnevnega kemičnega napada, ki služi zgolj kot priročno medijsko "moralno pokritje", je pojasnil ...
347
"Takrat pa nas je iz krošnje drevesa odkril ostrostrelec ..." "Ko me je TV Ljubljana poslala snemat v Latinsko Ameriko, sem doživel prvi državni udar v Peruju, pozneje vsaj še deset udarov v Srednji Ameriki. V Gvatemali kar trikrat, enkrat so me mimogrede tudi ...
5
Falk: Rešitev dveh držav kot pretvarjanje iskanja kompromisa brez zaveze k ukrepom Namen vztrajanja držav pri rešitvi izraelsko-palestinskega vprašanja v obliki dveh držav je pretvarjanje, da jim ni vseeno, in obenem izogibanje zoperstavljanju ZDA in Izraelu, opozarja nekdanji ...
48
Oslabljenemu inšpektoratu za delo namesto napovedanih 20 vlada namenila le pet novih zaposlitev Inšpektorat za delo že več let pesti pomanjkanje inšpektorjev, kar ob naraščanju števila poslovnih subjektov in vse večji pravni "inovativnosti" kršiteljev pomeni, da inšpektorji stežka opravijo ...
60
Delavci podizvajalca SŽ-ja vračali denar za dni brez dela? V podjetju pravijo, da je šlo za posojila. V Društvu Delavska svetovalnica so opozorili na kršitve delovne zakonodaje pri podizvajalcih državnih podjetij in konkretno izpostavili podizvajalca Slovenskih železnic družbo Orsini1.
20

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo