Uredniški izbor
slice
Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo
Lovec: Velika Britanija je bolj odvisna od EU-ja kot nasprotno, 13. julij 2018 ob 06:39 Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
46
Fascinantna najdba na Gosposvetski cesti: poznorimska nekropola z več kot 350 skeletnimi pokopi
72
6. julij 2018 ob 08:35 Čeprav je bilo območje današnje Gosposvetske ceste v Ljubljani že povsem zunaj obzidja rimske Emone, pa je za del takratnega prebivalstva tam ležalo prav posebno mesto.
OZS: Naš namen ni ustvarjanje suženjstva, a prevozniki postajamo avtošola za nemško gospodarstvo
112
4. julij 2018 ob 07:36 Po našem razkritju, da sta GZS in OZS ministrstvu predlagala podaljšanje obdobja, po katerem bi morali biti tuji delavci iz BiH-a za ohranitev delovnega dovoljenja zaposleni najmanj pet let pri ...
Usodni selfi - ko na pametni telefon posnameš lastno smrt
61
4. julij 2018 ob 06:56 Kako daleč bi šli, da posnamete popoln selfi? Nekateri so šli – predaleč in jih je med fotografiranjem samih sebe pomendral slon, odnesel val, povozil vlak.
"V taboriščih je tudi to, ali živijo begunci v šotorih ali kolibah, politično vprašanje"
46
1. julij 2018 ob 07:00 Begunska taborišča so verjetno najneposrednejši prevod politike v prostor, pravi švicarski arhitekt Manuel Herz, ki je preučeval taborišča v Alžiriji in Čadu.
Ignoriranje arbitraže: umaški školjkarji močno povečali gojišče sredi Piranskega zaliva Hrvaška še naprej dosledno uresničuje napoved, da ne bo upoštevala arbitražne odločbe, kar dokazuje tudi naše današnje razkritje, da umaški školjkarji svoje školjčišče podaljšujejo v slovensko morje.
201
GZS in OZS bi zaradi pomanjkanja kadrov za državljane BiH-a uvedli obvezno petletno zaposlitev Določilo sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Sloveniji, po katerem morajo biti ti delavci najmanj eno leto zaposleni pri istem delodajalcu, če želijo obdržati dovoljenje za ...
118
Turški novinar, zaprt zaradi terorizma: "Za Turčijo ne vidim upanja" Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je na nedeljskih volitvah dobil dovolj glasov za zmago v prvem krogu, zato mnogi Turki ne vidijo več svetle prihodnosti v državi, ki se v zadnjih letih pod ...
69
Zgodbe morskih nomadov: Ne gre za pobeg od ljudi, temveč za pobeg iz sistema Po nekaterih podatkih na jadrnicah v Sredozemlju živi približno pet tisoč ljudi, ki so se nekega dne preprosto odločili opustiti svoje konvencionalno življenje, prodali domovanje in novega poiskali ...
61
Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
365
27 let Slovenije: Od groženj do rajanja, kurjenja kresov in sajenja lip "Kot v vsakem otroštvu in mladosti bodo srečni in težki trenutki. Bodimo trdni, vztrajni in odločni, čas pa bo sodil. Na svidenje v samostojni Sloveniji!"
223
Bodo zgodovinske volitve Turčijo vrnile v preteklost? Nedeljske predčasne predsedniške in parlamentarne volitve v Turčiji bodo morda zadnje demokratične parlamentarne volitve v tej, za zdaj še, sekularni državi.
80
Dnevnik razkril vojna doživetja Matije Petkovška. Vnuk 100 let pozneje po dedovih poteh. "Tako sem orisal moje doživljaje, ki sem jih doživel v 53 mesecih mojega službovanja v vojni," zaključi dnevnik vojak Matija Petkovšek.
3
Pri 15 letih je v Indiji razvila svojega robota, pri 30 se po vsem svetu zavzema za etično umetno inteligenco "V moji šoli je bilo v razredu od 70 do 80 učencev, učitelj se je ukvarjal s petimi najboljšimi učenci in desetimi najslabšimi, vsi vmes so pa dejansko izviseli. Zdaj pa si predstavljajte, da ...
55
Svetovni dan beguncev: "Ljudi obravnavajmo kot ljudi, ne pa kot nezaželene naravne pojave" "Če želijo ostati pri nas, se morajo kulturno integrirati, ne glede na njihov status. Lahko so begunci, ekonomski migranti, lahko so prišli sem, ker so se zaljubili ali pa iz čisto tretjega vzroka,"
110

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo