Uredniški izbor
slice
Kaj plaže in kitovci, na Filipine vabijo tudi kresničke in druga čudesa
Tritedensko potepanje po azijski državi, kjer je vedno toplo, 17. januar 2018 ob 06:30 Pojdimo nekam na toplo za novo leto, je sredi jeseni padla odločitev. Po nekaj cincanja in nepredvidenih okoliščinah se je destinacija iz Srednje Amerike spremenila v Filipine. Kaj?
29
Je omejevanje koncesij za zasebne visokošolske zavode "birokratski fašizem"?
96
15. januar 2018 ob 06:23 V pripravi je nova novela o visokem šolstvu, ki kar v 18 členih govori o koncesijah zasebnikom, med drugim o omejitvi na 4+1 leto. Bodo vsi koncesionarji morali koncesijo pridobiti znova?
Slovenka v Iraku: Mnogo otrok jezidskih žensk in borcev IS-ja bo sirot
51
15. januar 2018 ob 06:26 Barbara Mali je v Irak prišla skoraj sočasno s t. i. Islamsko državo (IS).
Trump pritisne na gumb in jedrske konice že letijo? Ne ravno.
75
14. januar 2018 ob 06:56 Donald Trump je prejšnji teden zagrozil, da ima večji in močnejši jedrski gumb kot Kim Džong Un.
Opustitev obveznega cepljenja – izrekanje kazni ovirajo dolgotrajni birokratski postopki
177
12. januar 2018 ob 06:13 Za odklanjanje ali onemogočanje obveznega cepljenja otrok so v Sloveniji zagrožene kar visoke kazni, toda, kot pravijo pristojni inšpektorji, inšpekcijski postopki za vse vpletene predstavljajo ...
Backović se boji, da se bo poznala odsotnost Gabra in Poteka " Tudi po 14 letih me boli, da smo izgubili finale z Nemčijo. Finali se zmagujejo, " se domačega evropskega prvenstva spominja nekdanji rokometni reprezentant Ognjen Backović.
13
EU: Kako učinkovito nadzirati kriptovalute? Po nepričakovanem razmahu trgovanja s kriptovalutami v letu 2017 je EU napovedal uvedbo številnih nadzornih ukrepov, s katerimi želi ukiniti anonimnost poslovanja s kriptovalutami.
138
"Preden so duhovniki privolili v poročanje istospolnih parov, je Cerkev na Islandiji doživljala eksodus vernikov" "Če ti dominantni religijski diskurz zapoveduje, kako moraš živeti, in ne spoštuje tvojih občutkov, da se počutiš drugače, kot to določa tvoje telo, bodo razhajanja med tvojo versko in spolno ...
91
Kolektivna pogodba, po kateri so vozniki avtobusov mesečno 220 ur v službi, še vedno velja Vozniki avtobusov, ki so lani s stavko opozarjali tudi na sporno panožno kolektivno pogodbo, po kateri se čas med posameznimi vožnjami vrednoti kot tretjina delovne ure, ostaja nespremenjena.
22
INTERAKTIVNO: 40 let trpljenja in hrepenenja po samostojni Zahodni Sahari V begunskih taboriščih na jugozahodu Alžirije zaradi maroške zasedbe Zahodne Sahare že več kot 40 let živijo zahodnosaharski begunci.
41
Slovenski glasbeniki, ki so zaznamovali leto " Tisto, kar lahko prešteješ, nič ne šteje. Tistega, kar šteje, pa se ne da prešteti," je v MMC-jevem intervjuju poudaril Iztok Mlakar.
73
Iztok Mlakar: Vedno znova si v tem poslu začetnik Je dramski igralec, je interpret, predvsem pa je pronicljiv opazovalec sveta. "Ni konja, na katerega bi sedel in rekel: 'Zdaj sem pa na konju!'" je poudaril Iztok Mlakar v pogovoru za MMC.
64
"Kot Slovenec si ne dam s plemištvom mašiti ust" V habsburški monarhiji 19. in 20. stoletja je bila večina posameznikov povzdignjenih v plemiški stan na podlagi vsaj 30-letne neprekinjene zveste službe cesarju v vojski ali državni upravi.
37
P. Prevc si večkrat reče, kako so bili skoki pred dvema letoma preprosti 6. januarja bosta minili dve leti, kar je Peter Prevc osvojil zlatega orla, letos pa se na novoletno turnejo podaja kot 20. skakalec svetovnega pokala.
119

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo