Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Jaša Rajšek

Nova oddaja o videoigrah na TV Slovenija Rok Gumzej: Videoigre lahko vodijo v odvisnost, lahko pa tudi spodbujajo abstraktno mišljenje

24.03.2023

Svet videoiger že desetletja buri domišljijo otrok in spravlja v skrbi starše. Pogovarjali smo se z Rokom Gumzejem, gejmerjem, socialnim pedagogom in voditeljem nove oddaje GG, s katerim smo razbijali predsodke in opozarjali na pasti digitalnega sveta.

Zeleni petek "Močna molekula vodika omogoča dolgoročno shranjevanje in neposredno uporabo."

17.02.2023

V Evropski uniji se za doseganje podnebnih in energetskih ciljev vse glasneje omenja vodik, ki naj bi do leta 2050 predstavljal 13–14 odstotkov energetske mešanice. Stroka poudarja, da je vodik uporaben predvsem kot nosilec za shranjevanje energije.

Slovensko-nemški dan vodika Bo Slovenija po zgledu Nemčije zajahala val navdušenja nad vodikom?

31.01.2023

V Evropski uniji bo vodik eden od ključnih energentov za doseganje podnebnih ciljev, vendar so na tej poti še veliki proizvodni in infrastrukturni izzivi, zato bo potrebno čezmejno sodelovanje, so poudarili na Slovensko-nemškem dnevu vodika.

MMC pogovor s Prezljem in Šteinerjem Lahko zahodni tanki prevesijo tehtnico na bojiščih Ukrajine?

26.01.2023

Nemčija je vendarle obljubila tanke Ukrajini, sledile so ZDA. Iztok Prezelj meni, da lahko v spopadu dveh sovjetskih vojska zahodna tehnologija ustvari razliko, Alojz Šteiner pa ugotavlja, da "toliko oklepa ni bilo na bojišču od invazije na Irak".

Preizkus v ZDA in na Irskem "izjemen uspeh" "Štiridnevni delovni teden je že tu, a je skrit pod zastarelimi praksami"

14.12.2022

Uvajanje štiridnevnega delovnega tedna se je v novi mednarodni študiji izkazalo za "izjemen uspeh". Delavci po pol leta skrajšanega delovnika poročajo o manjši utrujenosti in izgorelosti, z rezultati so zadovoljna tudi podjetja, ki so povečala prihodke.

Oceanija Nova Zelandija sprejema preprosti jezik: "Ljudje imajo pravico razumeti, kaj vlada od njih zahteva."

13.11.2022

Novozelandski parlament je oktobra sprejel zakonodajo, ki vladnim institucijam prepoveduje uporabo nerazložljivega žargona in zahteva uporabo preprostega jezika pri komuniciranju z javnostjo. Kaj sploh je preprosti jezik in kako nameravajo to uresničiti?

"Nov udarec svobodi medijev" Turčija novinarjem in državljanom za "širjenje dezinformacij" grozi z zaporom

19.10.2022

Turški parlament je v četrtek sprejel novo medijsko zakonodajo, ki predvideva zaporne kazni za "širjenje dezinformacij". "Ne gre samo za novinarski problem, saj zadeva celotno populacijo Turčije," svari dolgoletni novinar Niyazi Dalyancı.

Zanimivosti Slovenci v Guinnessovi knjigi rekordov: Od največje matice in bograča do Rogliča in Garnbret

15.09.2022

V novi izdaji Guinnessove knjige rekordov za leto 2023 je tudi 17 slovenskih dosežkov. Med osmimi svežimi rekordi je več športnih podvigov, največja matica na svetu in največji bograč vseh časov, v Sloveniji pa imamo tudi največji jamski grad.

Pred volitvami Lahko Giorgia Meloni razgreti Italiji prinese želeni sveži veter?

12.09.2022

V Italiji bodo 25. septembra po padcu Draghijeve vlade predčasne volitve. Ankete napovedujejo zmago stranki Bratje Italije pod vodstvom karizmatične "postfašistične" Giorgie Meloni. Politični utrip Italije smo merili z dopisnikom Jankom Petrovcem.

Kaos na letališčih Odpovedi poletov po Evropi so "postale del vsakdana"

19.07.2022

Večja evropska letališča in letalske družbe ne uspejo slediti povečanemu številu potnikov po odpravi covidnih omejitev. Na ljubljanskem letališču večjih težav ni, a skupaj s turističnimi agencijami priznavajo, da so odpovedi postale del vsakdana.

Svet Politični pritiski, ukinjanje oddaj in premeščanje novinarjev na javnih servisih Zahodnega Balkana

23.05.2022

S številnimi težavami se spopadajo tudi javne radiotelevizije v državah Zahodnega Balkana. Pripravili smo pogovore z novinarskimi kolegicami in kolegi, ki doživljajo pritiske, ali pa o njih poročajo.

Britanska študija Čezmerna uporaba družbenih omrežij pri mladostnikih vodi v nezadovoljstvo z življenjem

03.04.2022

Britanska študija je ugotovila, da več časa kot najstniki preživijo na družbenih omrežjih, manjša je verjetnost, da bodo leto pozneje zadovoljni z življenjem.

Stran 1 od 10
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov