Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Jaša Rajšek

ZDA Kalifornijci morajo ločevati biološke odpadke, trgovine pa donirati presežke hrane

12.01.2022

V ZDA letno zavržejo med 30 in 40 odstotki vse hrane. Hkrati v "prehranski negotovosti" živi 38,3 milijona oziroma več kot desetina ameriškega prebivalstva. V Kaliforniji je zdaj začela veljati zakonodaja za zmanjšanje količine odvržene hrane.

Intervju "Obstaja del vašega obraza, ki pripada državi"

12.12.2021

Covid-19 je na svetovni ravni okrepil državni nadzor, vse pogosteje moramo posegati po osebnih dokumentih, pri čemer je osrednji subjekt identifikacije postal človeški obraz – na katerem temeljijo tudi najnovejše tehnologije nadzora.

Ture avanture Zaprtje prestavilo smučarsko sezono v Avstriji

22.11.2021

V Avstriji je začelo veljati zaprtje države, ki je prestavilo težko pričakovano smučarsko sezono, negotova je tudi usoda adventnih izletov. Slovenske turistične agencije prestavljajo aranžmaje na čas po 13. decembru.

Okolje Satelitski posnetki: Uničujoča lava je spremenila podobo La Palme

15.11.2021

Ognjenik na kanarskem otoku La Palma je v skoraj dveh mesecih aktivnosti spremenil podobo otoka, uničil rodovitno zemljo ter razdejal številna domovanja. Satelitski posnetki nudijo svojevrsten vpogled v posledice izbruha.

Razcvet dostave Bomo namesto pice na dom naročali banane in mleko?

08.11.2021

V covidnem obdobju je izjemno naraslo zanimanje za dostavo obrokov hrane. Čeprav smo začeli več kuhati, je trend opazen tudi v Sloveniji. Dostavljavci pa se v težkem pričakovanju "vrnitve v normalnost" preusmerjajo na dostavo izdelkov iz trgovin.

Metaverzum Facebook namerava pri gradnji nove digitalne resničnosti spremeniti tudi ime

20.10.2021

Družbeno omrežje Facebook namerava po neuradnih informacijah vzpostaviti starševsko podjetje z novim imenom. Hkrati krepi prizadevanja za vzpostavljanje metaverzuma, digitalno poustvarjene resničnosti, domnevno naslednje revolucije v digitalnem svetu.

Češke volitve Skupaj s Pirati v napad na vladavino oligarha Babiša

07.10.2021

V petek in soboto bodo na Češkem potekale parlamentarne volitve. Kljub sklepanju močnih opozicijskih zavezništev in novi finančni aferi premierja Babiša naj bi spet zmagala stranka Ano. Z njo želijo sodelovati le redki, a Babiša podpira predsednik Zeman.

Množični nadzor po 11. 9. "Skoraj vsi Američani v stiku s tujino so bili pod neke vrste nadzorom"

11.09.2021

ZDA so po terorističnih napadih 11. septembra 2001 z namenom preprečevanja prihodnjih napadov začele množično vohuniti za lastno populacijo. Pod nadzorom je bilo več sto tisoč Američanov, učinka na preprečevanje terorizma pa tako rekoč ni bilo.

"Delovnik 996" Kitajska s prelomno sodbo opozorila podjetja na pravice izmučenih delavcev

08.09.2021

Kitajske oblasti so zaradi vse večjega nezadovoljstva javnosti konec avgusta delodajalce prvič opozorile, naj spoštujejo pravico delavcev do počitka. Povprečen kitajski delavec je imel v lanskem letu samo 2,42 ure prostega časa na dan.

Evropa Ustanovitelj posredoval proti potvarjanju zgodovine na hrvaški Wikipedii

11.07.2021

Zgodovinski revizionizem na hrvaški različici digitalne enciklopedije Wikipedia je vroča tema že vsaj od leta 2013. Letos se je odločil posredovati celo ustanovitelj Wikimedia Foundationa, ki opozarja na relativizacijo ustaških zločinov.

Tehnološki razvoj pri STA-ju po 30 letih "Četrtina spletne novičarske produkcije v Sloveniji temelji na STA"

03.06.2021

Slovenska tiskovna agencija (STA) v prvi vrsti ustvarja novice za splošno javnost in medijske naročnike. Njihova ekipa za razvoj pa ustvarja tudi tehnološke rešitve za učinkovitejše delo novinarjev, med drugim robote in orodja z umetno inteligenco.

Migracije Danska beguncem iz Sirije odvzema zaščito – EU želi deportirati prebivalce brez statusa

22.05.2021

Danska je več sirskim beguncem preklicala rezidenčni status, ker naj bi bilo območje Damaska po 10 letih vojne zdaj varno. Hkrati so v porastu prihodi sirskih prebežnikov na Ciper, ki prosi Evropsko unijo, naj prepreči njihov prihod.

Stran 3 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov