Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Studio ob 17.00: Soočenje parlamentarnih strank pred evropskimi volitvami

Avtorji Maja Kač

Premislek o zbirateljstvu "Umetnost ima izredno velik potencial, da sproži razmislek o tem, kaj se okrog nas dogaja."

02.09.2023

"Zbirateljstvo je izredno velika odgovornost, saj je umetnost naša skupna dediščina. In zdi se mi pomembno, da se vsak, ki zbira, zaveda, da ima javnost pravico dostopa do tega," je prepričan kurator, urednik in pisec Tevž Logar.

Kranj Foto Fest Kako človek sodeluje z naravnim svetom: Fotografski razmislek o ključni temi našega časa

23.08.2023

Za preživetje človeštva gre, v premisleku o tem vprašanju leži največja zgodba naše generacije, je prepričan fotograf Mustafah Abdulaziz, ki zato svoj fotoaparat že več kot desetletje usmerja v vodo.

Razstave Kako so se kmečki upori z umetnostjo zasidrali v kolektivno zavest

19.07.2023

Ni povsem jasno, zakaj je bil kip Matije Gubca, ki ga je leta 1913 izdelal Lojze Dolinar, uničen – ali je to storil umetnik sam ali ga je zasegla policija, gotovo pa epizoda pove, da v tistem času tema kmečkih uporov še ni bila zaželena.

Razstave Rembrandt v Ljubljani: mojster velikih prizorov človeštva in majhnih drobcev življenja

15.07.2023

Razstava Rembrandtovih grafik v Narodni galeriji nam pred nos ne prinaša le del enega najvplivnejših likovnih mojstrov vseh časov, ampak je njena dragocenost tudi v tem, da nas spomni, kako pomembno in intimno mesto je imela grafika v umetnikovem opusu.

Razstave Med skritimi stvarmi, ki nas obdajajo, in stiskami, ki nas oblikujejo

06.07.2023

V Začaranem krogu, kot sta svojo tretjo skupno prezentacijo naslovila Živa Drvarič in Gašper Kunšič, se oba ukvarjata z reinterpretacijo – umetnica se poigrava s funkcijo uporabnih predmetov, Kunšič pa odpira pot do drugačnega branja znanih napevov.

Razstave Nadežda Petrović, dolgo odrinjena slikarka, ki pa je v marsičem presegla svoje kolege

02.07.2023

"Nadežda je moški, a vsi mi ženske," je o Nadeždi Petrović ob neki priliki izjavil Ferdo Vesel in s tem slikarski kolegici priznal pogum, ki ga veliko slikarjev ni premoglo.

Slikarstvo Kruha in iger: skoraj pozabljena slika Toneta Kralja dobi svojo razstavo

14.06.2023

Že od samega začetka hranijo v zbirki predhodnika današnjega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije sliko Toneta Kralja, ki so jo do nedavnega poznali predvsem s sprednje strani. Čeprav je upodobitev na hrbtni strani v marsičem bolj fascinantna.

Razstave MMC na največji Vermeerjevi razstavi doslej: med 27 slikami mojstra intime

22.05.2023

Kustosi razstave Vermeerjevih del v Rijksmuseumu so se zavedali, da 27 slik ne zadostuje le za izjemno zanimanje za postavitev, ki je bila v hipu razprodana, pač pa je manjše število del priložnost za doživeto motrenje in poglobljeno srečanje z mojstrom.

Intervju "Zdi se mi, da je osebni prostor tisto najintimnejše, kar nam je ostalo"

09.05.2023

Minimalizem ni nekaj samoumevnega, ampak je zadaj veliko več, kot je videti, pravi slikarka Nina Čelhar. Zanjo je minimalizem vstopna točka v njene prepoznavne slike interierjev in eksterierjev, v katerih razmišlja o bivanju, idealnem prostoru in sebi.

Sodobna umetnost "Umetnostni svet je manjši, kot se zdi, in glas o nas se je malo bolj razširil“

07.05.2023

Vedno gre v obe smeri, je prepričana ekipa, ki stoji za novo revijo ETC. Če torej želimo, da tujina postane pozorna na umetnike, ki delujejo v Sloveniji, je treba tudi tuje avtorje predstaviti našemu prostoru.

Fotografija Prestižna ameriška fotografska nagrada v roke Jošta Franka

20.04.2023

Ugledna ameriška nagrada oz. štipendija The Aftermath Project, ki jo podeljujejo za fotografsko dokumentiranje in odstiranje posledic vojne, le redko zapusti ameriška tla. Letošnja je šla prvič v Evropo, prejel jo je mlad slovenski fotograf Jošt Franko.

Kavč "talk" "Fotoaparat odpira številna vrata in omogoči, da spoznaš okolja in ljudi, ki jih sicer ne bi."

08.04.2023

"Šele ko greš iz nekega prostora v drug prostor, se zavedaš, kaj ti prostor, kjer si bil situiran, pomeni in kaj ti omogoča. Prej si bil pozornejši na pomanjkljivosti, zdaj ga vidiš drugače."

Stran 3 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov