Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Maja Kač

Razstave Nadežda Petrović, dolgo odrinjena slikarka, ki pa je v marsičem presegla svoje kolege

02.07.2023

"Nadežda je moški, a vsi mi ženske," je o Nadeždi Petrović ob neki priliki izjavil Ferdo Vesel in s tem slikarski kolegici priznal pogum, ki ga veliko slikarjev ni premoglo.

Slikarstvo Kruha in iger: skoraj pozabljena slika Toneta Kralja dobi svojo razstavo

14.06.2023

Že od samega začetka hranijo v zbirki predhodnika današnjega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije sliko Toneta Kralja, ki so jo do nedavnega poznali predvsem s sprednje strani. Čeprav je upodobitev na hrbtni strani v marsičem bolj fascinantna.

Razstave MMC na največji Vermeerjevi razstavi doslej: med 27 slikami mojstra intime

22.05.2023

Kustosi razstave Vermeerjevih del v Rijksmuseumu so se zavedali, da 27 slik ne zadostuje le za izjemno zanimanje za postavitev, ki je bila v hipu razprodana, pač pa je manjše število del priložnost za doživeto motrenje in poglobljeno srečanje z mojstrom.

Intervju "Zdi se mi, da je osebni prostor tisto najintimnejše, kar nam je ostalo"

09.05.2023

Minimalizem ni nekaj samoumevnega, ampak je zadaj veliko več, kot je videti, pravi slikarka Nina Čelhar. Zanjo je minimalizem vstopna točka v njene prepoznavne slike interierjev in eksterierjev, v katerih razmišlja o bivanju, idealnem prostoru in sebi.

Sodobna umetnost "Umetnostni svet je manjši, kot se zdi, in glas o nas se je malo bolj razširil“

07.05.2023

Vedno gre v obe smeri, je prepričana ekipa, ki stoji za novo revijo ETC. Če torej želimo, da tujina postane pozorna na umetnike, ki delujejo v Sloveniji, je treba tudi tuje avtorje predstaviti našemu prostoru.

Fotografija Prestižna ameriška fotografska nagrada v roke Jošta Franka

20.04.2023

Ugledna ameriška nagrada oz. štipendija The Aftermath Project, ki jo podeljujejo za fotografsko dokumentiranje in odstiranje posledic vojne, le redko zapusti ameriška tla. Letošnja je šla prvič v Evropo, prejel jo je mlad slovenski fotograf Jošt Franko.

Kavč "talk" "Fotoaparat odpira številna vrata in omogoči, da spoznaš okolja in ljudi, ki jih sicer ne bi."

08.04.2023

"Šele ko greš iz nekega prostora v drug prostor, se zavedaš, kaj ti prostor, kjer si bil situiran, pomeni in kaj ti omogoča. Prej si bil pozornejši na pomanjkljivosti, zdaj ga vidiš drugače."

Intervju "Od nekdaj sem imela občutek, da se svet ne premika v pravo smer"

23.02.2023

Besede slikarke Suzane Brborović, da skuša ustvariti nekaj, kar je privlačno za misel in oko, dajo slutiti neangažirano umetnost, namenjeno izključno vizualnemu užitku.

Dediščina Reševanje spomenikov stare Nubije: "Zares so opravili izjemno delo"

11.02.2023

V templju Wadi es-Sebua, v svetišču Ramzesa II., je v 60. letih 20. stoletja vrvelo restavratorjev, ki so si v starodavnem svetišču uredili improvizirano delavnico.

Prešernove nagrade Zakaj smo za kulturni praznik izbrali 8. 2. in kako so šle nagrade za umetnost in znanost svojo pot

08.02.2023

Zakaj so za kulturni praznik izbrali dan Prešernove smrti, in ne rojstva, ki bi se zdel morda primernejši za slavljenje kulture in njenih dosežkov, ni povsem jasno. Je pa verjetno v ozadju nekaj tako praktičnega, kot je razpored koledarskih dni.

Mitja Ficko "Vsi smo po malem potenciali, vsi smo po malem talenti in vsi smo po malem pacienti."

05.02.2023

"Ko delam sliko, sem fizično in psihično zelo dolgo z njo, zato mi ni vseeno, s katero podobo se družim, in o njej razmišljam … Če se že z nekom družim, si sam izberem, s kom, in prostor, s katerim se želim družiti," razmišlja slikar Mitja Ficko.

Vizualna umetnost Nova zbirka NLB-ja: "Ni prvič, da Ljubljana prispeva k razvoju umetniškega prizorišča v regiji"

26.01.2023

NLB Skupina znova obuja prakso, kakršna je bila v preteklosti pomemben dejavnik na prizorišču vizualne umetnosti, a je pred leti bolj ali manj zamrla. Zagnala je program za odkupe del sveže vizualne produkcije, za kar bo letno namenila 100.000 evrov.

Stran 3 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov