Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Maja Kač

Tri razstave Trojni pogled na Adriano Maraž, svetovno uveljavljeno grafičarko. Najprej na njen "skriti opus".

20.06.2024

Tri ljubljanska razstavišča poletje posvečajo eni vidnejših slovenskih likovnih ustvarjalk druge polovice 20. stoletja – Adriani Maraž. Predstavljajo jo skozi vse medije njenega ustvarjanja, tudi slike, ki jih je umetnica "skrivala" pred javnostjo.

Obisk razstave V polmraku slike zasvetijo drugače ali kako razstavljati in brati dela Zmaga Jeraja?

08.06.2024

Ko je Zmago Jeraj premišljeval o primernem načinu prezentiranja svojih slik, si jih je zamišljal v "slabše osvetljenih prostorih, kjer jih je treba kar najti". Temu so prisluhnili v MGLC-ju, kjer njegova dela predstavljajo na še neviden način.

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

01.06.2024

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

Ljubljana Art Weekend "Treba se je upreti hiperprodukciji in temu, da si ali izgorel ali pa površen"

28.05.2024

"Od umetnikov se učim, kako delati počasi in spoštovati sam proces," pravi kuratorka iz Beograda Ana Simona Zelenović, ko razmišlja o kuriranju v času hiperprodukcije, prekarnih delovnih pogojev in komodifikacije.

Ob stoletnici rojstva Nace Šumi, karizmatičen predavatelj, ki je življenje zapisal proučevanju in ohranitvi dediščine

23.05.2024

Umetnostnozgodovinska stroka se je te dni povezala, da je ob stoletnici rojstva Naceta Šumija pripravila svojevrsten poklon starosti umetnostne zgodovine in spomeniškega varstva.

Ljubljana Art Weekend Kako se v sistemu, ki nekatere nagrajuje, druge pa strada, znajde umetnost?

20.05.2024

"Slovenska vizualna produkcija je izjemno zanimiva, tudi od presenečenih tujih gostov vedno znova slišimo, kako pestra je," pravi umetniška vodja Ljubljana Art Weekenda Lara Mejač, ki obenem ugotavlja, da vseeno ostaja izolirana od mednarodnega dogajanja.

NUK - 250 let "Dragoceni so lahko tudi pripisi, ki so jih lastniki pustili na fotografijah in drugem gradivu."

11.05.2024

Slikovno gradivo, ki ga hranijo v NUK-u, zahteva drugačno hranjenje kot knjige. Zaradi formatov in materiala se gradivo hrani v mapah, posamezne enote pa še v svojih ovojih, zato včasih priprava gradiva za uporabnika vzame precej časa.

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

26.04.2024

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

20.04.2024

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

Skok v zgodovino Zakladi srednjeveškega Gutenwerda, najdišča, kakršnih v srednjeevropskem prostoru ni veliko

12.04.2024

Cerkev sv. Nikolaja na Otoku pri Dobravi v občini Šentjernej danes osamljeno stoji sredi polj in travnikov. A vedno ni bilo tako – v srednjem veku je bila del naselja Gutenwerd, ki je po napadu Turkov leta 1473 opustel in počasi utonil v pozabo.

Intervju "Nekateri miti o Majih so že preveč zakoreninjeni, da bi jih premagali, tudi če smo jih že ovrgli"

07.03.2024

Očitno smo edini norci, ki smo pripravljeni raziskovati na območju zaraščenega Jukatana, odgovarja arheolog dr. Ivan Šprajc tistim, ki ga vprašajo, kako to, da pri raziskovalnem delu nima večje konkurence.

Intervju "Stisne me, ko pomislim, da stvari minejo. Tu vstopi umetnost, s katero skušam ohranjati življenje."

25.02.2024

“Želim postavljati čustvene monumente ljudem, ki sem jih poznala, pa tudi tistim, ki jih nisem in jih nikoli ne bom,” pravi Maja Babič Košir, akademska kiparka, katere delo temelji predvsem na transformaciji.

Stran 1 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov