Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Maja Kač

Intervju "Od nekdaj sem imela občutek, da se svet ne premika v pravo smer"

23.02.2023

Besede slikarke Suzane Brborović, da skuša ustvariti nekaj, kar je privlačno za misel in oko, dajo slutiti neangažirano umetnost, namenjeno izključno vizualnemu užitku.

Dediščina Reševanje spomenikov stare Nubije: "Zares so opravili izjemno delo"

11.02.2023

V templju Wadi es-Sebua, v svetišču Ramzesa II., je v 60. letih 20. stoletja vrvelo restavratorjev, ki so si v starodavnem svetišču uredili improvizirano delavnico.

Prešernove nagrade Zakaj smo za kulturni praznik izbrali 8. 2. in kako so šle nagrade za umetnost in znanost svojo pot

08.02.2023

Zakaj so za kulturni praznik izbrali dan Prešernove smrti, in ne rojstva, ki bi se zdel morda primernejši za slavljenje kulture in njenih dosežkov, ni povsem jasno. Je pa verjetno v ozadju nekaj tako praktičnega, kot je razpored koledarskih dni.

Mitja Ficko "Vsi smo po malem potenciali, vsi smo po malem talenti in vsi smo po malem pacienti."

05.02.2023

"Ko delam sliko, sem fizično in psihično zelo dolgo z njo, zato mi ni vseeno, s katero podobo se družim, in o njej razmišljam … Če se že z nekom družim, si sam izberem, s kom, in prostor, s katerim se želim družiti," razmišlja slikar Mitja Ficko.

Vizualna umetnost Nova zbirka NLB-ja: "Ni prvič, da Ljubljana prispeva k razvoju umetniškega prizorišča v regiji"

26.01.2023

NLB Skupina znova obuja prakso, kakršna je bila v preteklosti pomemben dejavnik na prizorišču vizualne umetnosti, a je pred leti bolj ali manj zamrla. Zagnala je program za odkupe del sveže vizualne produkcije, za kar bo letno namenila 100.000 evrov.

Branje hieroglifov Razvozlana koda: Prelomni trenutek, ko je Champollion dešifriral dolgo pozabljeni jezik

21.01.2023

Staroegipčanski jezik raziskovalcem ni dal miru vse, odkar je utonil v pozabo. Številni so skušali razvozlati simbole enega najstarejših jezikov na svetu, a šele leta 1799 so se dokopali do ključa, ki je to omogočil.

Tutankamon "Nenadoma pa je ves svet obšla novica o velikem odkritju v Dolini kraljev"

14.01.2023

“Ga ni človeka na tem svetu, ki ga pred zapečateno grobnico faraona ne bi mikalo čim prej pogledati, kaj je na drugi strani," poskuša občutke Howarda Carterja, ko je ta stal pred novoodkrito Tutankamonovo grobnico, razumeti dr. Marko Frelih.

Razstave Euro Rotelli – fotograf, ki s tehničnim eksperimentiranjem kaže svoje videnje sveta

12.01.2023

Opus fotografa Eura Rotellija je tako raznolik, da nekaterih serij na prvi pogled ne bi pripisali istemu avtorju. A naj gre za podobe telesa v gibanju ali osamelega letovišča, vsem je skupno premišljevanje o svetu in sledeh, ki jih človek pušča v njem.

MMCpodrobno Odkritje Tutankamonove grobnice in kako so stari Egipt spoznavali na Slovenskem

10.01.2023

Leta 1846 je v Ljubljano prišla pošiljka, ki je vzbudila precej vznemirjenja. Naravnost iz Egipta sta pripotovala nagačen krokodil in prava egipčanska mumija, ki sta postala pomemben del največje in najstarejše staroegipčanske zbirke pri nas.

Erik Mavrič Dolgo črno poletje: Likovna premišljevanja o grozečih kataklizmah

17.12.2022

Erik Mavrič z novo razstavo Dolgo črno poletje pred nas razgrinja podobe sveta, ki se zdi kljub fantazijskosti neverjetno znan.

Dediščina "S tem je namen televizijskih ustvarjalcev dosežen – približati kulturno dediščino ljudem"

06.12.2022

"Takšne teme so me navduševale že od otroštva dalje, ko sem "požiral" poljudnostrokovne knjige s področij likovne umetnosti, etnologije in klasične glasbe," pravi Andrej Doblehar, ki je za gledalce RTV Slovenija pripravil novo sezono Mestnih promenad.

Tako blizu: Ekologija življenja in smrti "Ko enkrat to začutimo, ukvarjanje z okoljskimi temami ni več izbira"

26.11.2022

Naj gre za zadnje ribiče, ki skušajo preživeti ob osušenem Aralskem jezeru, neopazno izumiranje havajskih polžev ali bolj odmevno izginevanje severnih belih nosorogov – posredovanje njihovih zgodb je pomembno, saj nas soočijo s posledicami naših dejanj.

Stran 4 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov