Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Maja Kač

Intervju Arjan Pregl: "Smeh se mi zdi pri mojem delu ena od možnih poti, ne pa tudi cilj."

25.11.2023

Slike in risbe Arjana Pregla spadajo v tisto polje likovnega ustvarjanja, ki nas ne glede na predhodno znanje v hipu nagovori. Takoj zaženejo klobčič asociacij, ki se začne odvijati in nam kazati družbo, v kateri smo, in našo vlogo v njej.

Dediščina Najdba iz Mure je resda mlajša, kot se je zdelo, a prinaša pomembna spoznanja

11.11.2023

Kako je mogoče, da se je strokovnjakom pri prvem poskusu datacije plovila iz Mure izmuznilo več tisoč let? Preprosto – nekatere prazgodovinske rešitve so bile tako domiselne, da so izjemno dolgo ostale v rabi.

Galerija Uffizi Ljubljano je obiskal Eike Schmidt iz Uffizija: "Ne moremo voditi muzejev za družbo, ki je ni več"

29.10.2023

Direktor slavne Galerije Uffizi Eike Schmidt je Ljubljano do zdaj obiskal trikrat. Nazadnje pred kratkim, ko je predaval tukajšnjim študentom in si lahko prvič ogledal dela kiparja Leonharda Kerna, ki ga strastno proučuje že leta.

Razstave "Kakšen privilegij imamo": Coppo, Trubar, Prešeren, Dalmatin – vsi velikani na enem mestu

24.10.2023

V Narodnem muzeju Slovenije na ogled postavljajo pisne dragocenosti, ki jih je le redko mogoče videti v živo – od korespondence Primoža Trubarja, v kateri potoži, da zaradi bolezni težko piše, do herbarija iz 17. stoletja.

Praznovanje jubileja Kunsthaus v Gradcu ob 20. obletnici: "Družba si mora na novo prisvojiti koncept prihodnosti"

17.09.2023

Muzej sodobne umetnosti v Gradcu (Kunsthaus Graz) je pred dvajsetimi leti vrata prvič odprl z Zidom slavnega umetnika Sola LeWitta, ki ga letos, ob praznovanju jubileja, aktivirajo na novo, da bi ob upoštevanju preteklosti poskusili uvideti prihodnost.

Intervju Jošt Franko: "Počasnost je vedno bila in vedno bo moja zaveznica"

17.09.2023

Trmast moraš biti kot bik, pravi fotograf Jošt Franko, ki od nekdaj objektiv usmerja v spregledane zgodbe žrtev družbene neenakosti. Te medijev ne zanimajo in ljudje jih ne opazijo ali pa nočejo opaziti, saj kažejo tja, kjer nam je kot družbi spodletelo.

Dan keramike Zora Žbontar: "Umetniška keramika je močno vpeta v sodobne umetniške tokove."

08.09.2023

Umetniki skozi svoja dela postavljajo vprašanja in tematizirajo sodobni čas, spomni kustosinja Zora Žbontar. In z objekti iz keramike ni nič drugače. Tudi to je lahko material kritike, medij, s katerim se ustvarjalec odziva na čas, v katerem živi.

Premislek o zbirateljstvu "Umetnost ima izredno velik potencial, da sproži razmislek o tem, kaj se okrog nas dogaja."

02.09.2023

"Zbirateljstvo je izredno velika odgovornost, saj je umetnost naša skupna dediščina. In zdi se mi pomembno, da se vsak, ki zbira, zaveda, da ima javnost pravico dostopa do tega," je prepričan kurator, urednik in pisec Tevž Logar.

Kranj Foto Fest Kako človek sodeluje z naravnim svetom: Fotografski razmislek o ključni temi našega časa

23.08.2023

Za preživetje človeštva gre, v premisleku o tem vprašanju leži največja zgodba naše generacije, je prepričan fotograf Mustafah Abdulaziz, ki zato svoj fotoaparat že več kot desetletje usmerja v vodo.

Razstave Kako so se kmečki upori z umetnostjo zasidrali v kolektivno zavest

19.07.2023

Ni povsem jasno, zakaj je bil kip Matije Gubca, ki ga je leta 1913 izdelal Lojze Dolinar, uničen – ali je to storil umetnik sam ali ga je zasegla policija, gotovo pa epizoda pove, da v tistem času tema kmečkih uporov še ni bila zaželena.

Razstave Rembrandt v Ljubljani: mojster velikih prizorov človeštva in majhnih drobcev življenja

15.07.2023

Razstava Rembrandtovih grafik v Narodni galeriji nam pred nos ne prinaša le del enega najvplivnejših likovnih mojstrov vseh časov, ampak je njena dragocenost tudi v tem, da nas spomni, kako pomembno in intimno mesto je imela grafika v umetnikovem opusu.

Razstave Med skritimi stvarmi, ki nas obdajajo, in stiskami, ki nas oblikujejo

06.07.2023

V Začaranem krogu, kot sta svojo tretjo skupno prezentacijo naslovila Živa Drvarič in Gašper Kunšič, se oba ukvarjata z reinterpretacijo – umetnica se poigrava s funkcijo uporabnih predmetov, Kunšič pa odpira pot do drugačnega branja znanih napevov.

Stran 2 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov