Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Maja Kač

Ta vojna ni naša "Postali so samo še begunci, popolnoma oropani dostojanstva"

19.05.2022

Vsa ta kopja so se lomila na plečih mladoletnih beguncev v Postojni, pove novinarka Marjeta Doupona, ko razmišlja o razlogih, zakaj se je Slovenija pred 30 leti do beguncev iz BiH-a vedla tako mačehovsko, tako nestrpno.

Intervju Tea Kralj: Tisto, kar me žene, vidim vedno v materialnosti

06.05.2022

Slikarka Tea Kralj še vedno opazuje svet, kot ga je v otroških letih. Kadar jo odnesejo misli, opazuje razpoke v stenah, prah, ki se tam nabira, in spontano izrisujoče se vzorce okolice. Od nekdaj jo je zanimala materialnost in k tej se vrača še danes.

Dediščina Kakšni so bili prvi razstavni poskusi in kako je Grohar zaporno kazen izkoristil v svoj prid

15.05.2022

Če je pred tremi leti na prvem simpoziju o razstavljanju na Slovenskem že prvi referat pokazal, kako veliko je treba na tem področju še preučiti, je ob pripravi drugega dogodka potrebo po tem potrdilo število prijavljenih prispevkov.

Razstave Kako daleč gre lahko fotografija, da jo lahko še tako poimenujemo

24.04.2022

Ali je to sploh fotografija, je pomislek, ki bi se znal poroditi obiskovalcu razstave Onkraj objektiva v Mali galeriji CD-ja. A to ni past, v katero bi se postavitev lovila, pač pa njen namen. Odpira razmislek o tem, kaj fotografija pravzaprav je.

Razstave Klub neodvisnih – ko so velikani slovenske umetnosti prvič stopili iz svojih okvirjev

20.04.2022

Leta 1937 je bil v Ljubljani prvi "elitni umetniški ples", ki ga je priredilo 14 mladih umetnikov z enim ciljem: zbrati sredstva za svoje delovanje. Tedaj morda še manj znani umetniki so se zapisali med največje likovnike slovenske umetnosti.

Intervju Ines Vodopivec: "Če te ni na spletu, te ne bodo obiskali."

06.04.2022

Samo zbirka NUK-a ima skoraj 3000 tiskov iz 16. stoletja, ki prihajajo iz večine takratnih evropskih tiskarskih centrov. To je podatek, ki je premalo znan, pravi Ines Vodopivec, pomočnica ravnatelja NUK-a in članica sveta Europeane.

Fabula Eva Mlinar, oblikovalka, ki verjame, da je dobra naslovnica tista, ki izvabi čustveni odziv

13.03.2022

Grafična oblikovalka in ilustratorka Eva Mlinar verjame, da dobra knjižna naslovnica ni zgolj vizualno mamljiva, ampak zmore povzeti tudi vsaj atmosfero, če ne celo vsebine knjižnega dela.

Razstave Krašovec, Šalamun, Rac: "Važno je, kaj je ostalo v nas, in ne to, kar visi na steni."

01.03.2022

"Kaj pa ti? Si še živ," sliši Radko Polič – Rac, ko gleda lobanjo na risbi Metke Krašovec. Zvedava je, skoraj hudomušno zre v gledalca s praznimi očesnimi jamicami. In igralec jo je postavil na začetek razstave manj znanih del te slovenske umetnice.

Arheologija Nepričakovano odkritje na celjski najdbi: Rimljani verjetno na steno slikali z voskom

26.02.2022

Analize poslikav rimske vile na Muzejskem trgu v Celju kažejo, da je najdba morda še pomembnejša, kot so mislili. Če bodo domneve stroke potrjene, bodo dopolnile vedenje o rimskem slikarstvu in lahko v novo luč postavile celo freske v Pompejih.

In memoriam Umrl je Boris Pahor

30.05.2022

Dolgo življenjsko pot je sklenil Boris Pahor, eden najbolj prevajanih slovenskih pisateljev, ki je preživel najhujše trenutke 20. stoletja in svoje življenje posvetil predvsem izpričevanju resnice. Star je bil 108 let.

Razstave Boris Beja – disciplina športa, disciplina umetnosti

02.02.2022

Parket šolske telovadnice v Zagorju ob Savi je prešla množica copat več generacij učencev, dokler ni po desetletjih rabe odsluženih tal umetnik Boris Beja s krampom odstranil, jih očistil in reartikuliral v premislek o disciplini, identiteti in dialogu.

Intervju "Pomislimo, da so bili trije profesorji našega rodu prve violine pri tem nastopu novih idej"

25.01.2022

"Med Brižinskimi spomeniki in Primožem Trubarjem je srednji vek, ki je prepoln brihtnih, radovednih in ustvarjalnih ljudi."

Stran 6 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov