Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah več zastojev

Avtorji Slavko Jerič

Športni SOS Letošnji Tour eden najbolj gorsko obarvanih

01.07.2023

Kolesarje na francoskem krogu čaka izjemno veliko zahtevnih vzponov, zgolj po številu premaganih višinskih metrov gre za eno najtežjih izvedb v zgodovini te dirke.

Analiza knjižne sezone Vabljeni k reševanju ankete, v jubilejni sezoni bomo govorili o sreči

29.06.2023

Na podkastu Številke smo končali 9. sezono, v kateri smo se ukvarjali s knjigami. Preden dokončno zapremo to poglavje in začnemo priprave na naslednjo sezono, vas prosimo za pomoč.

Napoved Ena najtežjih uvodnih etap v zgodovini Toura

30.06.2023

110. Dirka po Franciji se bo začela udarno: kolesarje v Baskiji čaka 182 kilometrov, pet kategoriziranih vzponov in zahtevna špička tik pred ciljem, ki vsaj na papirju napoveduje udarno eksplozijo.

Slavko Jerič Pot do trona Toura ne le na cesti, ampak tudi v glavi

29.06.2023

Tako, karte so položene, kilometri nabrani, pričakovanja pa so vsak dan večja, tako pri kolesarjih, ki komaj čakajo, da se usedejo na kolo, kot pri gledalcih, da začnejo spremljati vsakoletni športni vrhunec − kolesarsko Dirko po Franciji.

SOS odmev Martin Hvastija: Kolikor poznam Pogačarja, ne bo prav dolgo čakal na napad

29.06.2023

"Če bodo noge prave, bo Pogačar najbrž preizkušal Vingegaarda že precej pred Alpami. Vprašanje pa je, kakšno razliko bo pridobil. Modro bi bilo sicer skupno zmago napadati ob koncu drugega in na začetku zadnjega tedna," je prepričan Martin Hvastija.

Športni SOS Povprečna hitrost kolesarjev v zadnjega pol stoletja večja za 10 odstotkov

28.06.2023

Povprečna hitrost v kolesarstvu se je na elitnih dirkah v zadnjega pol stoletja v povprečju povečala za skoraj deset odstotkov. Večji skok v napredku kolesarji dosegajo predvsem na etapnih dirkah.

Športni SOS Zlata teniška generacija na grand slamih neprimerno zanesljivejša

22.06.2023

Ena od največjih razlik med zlato teniško generacijo in današnjimi protagonisti je tudi v tem, da je bila neprimerno stabilnejša v trenutkih, ko je bil pritisk največji, se pravi na turnirjih za grand slam.

Številke Ngozi Adichie jo s svojimi zgodbami prepriča in odpira nove svetove

23.06.2023

"Ko obiskovalci napolnijo dvorano do zadnjega kotička ali pa jih je le 15, a s svojo odzivnostjo odtehtajo polno dvorano," o najboljših odzivih v delu v knjižnici povzame Nina Svetelj iz Mestne knjižnice Kranj.

Športni SOS Zana v redkem klubu z etapo na Giru in zmago po Sloveniji

20.06.2023

Vincenzo Nibali, Diego Ulissi, Rein Taaramäe in po novem Filippo Zana. To je seznam kolesarjev, ki so v isti sezoni dobili etapo na Dirki po Italiji, nato pa še Dirko po Sloveniji.

Športni SOS Čeh na čelu fantastične sezone metalcev diska

17.06.2023

Letošnja sezona meta diska je nekaj posebnega, saj je že pet atletov preseglo mejo 70 metrov, kar se v tem tisočletju še ni zgodilo. Na vrhu pa je Kristjan Čeh, ki je v petek postavil državni rekord in je vse bliže meji 72 metrov.

Slavko Jerič Napaka 404: Janis in črtica o komunikaciji

09.06.2023

Komunikacija je eden izmed osnovnih pojmov, ki omogoča, da se z drugimi lahko sporazumevamo, delimo misli, prepričanja, načrte in čustva ter gradimo skupnost in prihodnost. Delamo to, kar nas dela ljudi. Težave v komunikaciji zato predstavljajo oviro.

Športni SOS Miami − ekipa, ki kljubuje pomenu nabora

09.06.2023

Število košarkarjev, ki so bili del šampionske ekipe Lige NBA in so v najmočnejše tekmovanje prišli mimo nabora, je običajno majhno in le za vzorec. Miami, finalist te sezone, pa je nekaj posebnega, saj ima takih kar polovico svojih igralcev.

Stran 14 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov