Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Športni SOS Evenepoel bi šel rad po poti Bugna, Merckxa, Hinaulta ...

08.05.2023

Remco Evenepoel ima možnost, da postane šele peti kolesar, ki bi vodil prav po vseh etapah Dirke po Italiji. A do Rima ga čaka še veliko kilometrov, predvsem pa kolesarjev, ki imajo svojo načrte, med njimi je seveda tudi Primož Roglič.

Športni SOS V boju za naslov šahovskega prvaka več zmag kot v zadnjih desetletjih

03.05.2023

V boju za naslov svetovnega prvaka v šahu je bilo šest od 14 partij končanih z zmago enega od šahistov. V zadnjih 45 letih je bil to drugi najvišji odstotek partij, ki se ni končal z delitvijo točk.

Lucijan Zalokar Glavni argument pri pregonu dopinga je medicinski vidik

05.05.2023

"Bolj zdravo se mi zdi, da se primerjamo v okviru športne tekme, kot pa da bi svoj ego tešili tako, da bi sodelavca potolkli, da bi prišli do višjega položaja v službi," o pomenu in smiselnosti športa razmišlja tekač in novinar Lucijan Zalokar.

Ekslibris S pisatelji bi šli na pico

03.05.2023

"Smeh tam, kjer si nisem mislila, da je kaj smešnega, in smrtna resnost tam, kjer se mi je zdelo nadvse smešno," je enega od najljubših odzivov na pesniško zbirko To telo, pokončno povzela njena avtorica Nina Dragičević.

Športni SOS Roglič in Pogačar slovensko kolesarstvo dvignila na povsem novo raven

20.04.2023

Tritedenske dirke, enotedenske dirke, spomeniki, odmevne enodnevne klasike. Slovensko kolesarstvo je v zadnjih letih osvojilo številne lovorike, o katerih so slovenski ljubitelji tega športa pred tem lahko le sanjali.

Nina Dragičević Mnogi književniki so vlagali izjemne napore, da so javno sesuvali kolegice književnice

21.04.2023

"Družba je izrazito razslojena, zato je tudi odnos do poezije ustrezno razporejen po slojih, razredih, ideoloških, identitetnih in interesnih skupinah," o mestu, ki ga ima poezija v družbi, razmišlja uspešna in nagrajena pesnica Nina Dragičević.

Slavko Jerič Pogačarjeva strast v nori sezoni zmag na novih dirkah

18.04.2023

Tadej Pogačar ne ve, ali lahko kolesari še bolje. Ta iskrenost je na mestu, življenje je nepredvidljivo, nikoli ne veš, za katerim ovinkom te čaka padec − dobesedni ali preneseni v izgubi forme ali strasti, zato užij ta trenutek in ga izkoristi.

Športni SOS Lahko Pogačar postane tretji z ardenskim hat-trickom?

17.04.2023

Tadej Pogačar je z zmago na Amstel Gold Race izjemno začel ardenski teden klasik. Marsikoga je zaneslo že v leto 2011, ko je Philippe Gilbert postal zadnji, ki mu je v istem tednu uspelo dobiti vse tri odmevne dirke.

Športni SOS Anže Kopitar že poldrugo desetletje kralj Los Angelesa

16.04.2023

Anže Kopitar že 17 let več kot uspešno igra za Los Angeles, s katerim je osvojil dva naslova prvaka, v kar 15 sezonah pa je bil najboljši podajalec in zbiralec točk v svoji ekipi.

Ardenske klasike Amstel ponuja kar 33 klancev, Pogačar dobro spoznal predvsem tiste blizu cilja

15.04.2023

Najboljši kolesarji na svetu so po koncu kockastih klasik zdaj usmerjeni v Ardene, kjer jih v prihodnjih osmih dneh čakajo kar tri klasike, na vseh pa bo nastopal tudi Tadej Pogačar. To nedeljo je na sporedu Amstel Gold Race.

Ekslibris Umetnost prevajanja: vsaj sedemkrat skozi vsako besedilo

14.04.2023

Vsak prevajalec, naj bo še tako izkušen, prej ali slej naleti na jezikovno zagato. "Takrat je boj ali beg, ni druge. Sama se večinoma poženem v boj in poskušam dešifrirati pomen s pomočjo virov," razloži izkušena in nagrajena prevajalka Tina Mahkota.

Podkast Dallas, Dončić, Kidd, Cuban in čas za premislek

13.04.2023

Ka-ta-stro-fa. Najkrajša ocena Dallasa, ki se je v letu dni iz finalista Zahoda v košarkarskem svetu spremenil v tarčo posmeha, ker se ni uvrstil v končnico. Kaj zdaj čaka Luko Dončića in navijače? Podčrtajte si datume: 16. maj, 22. junij in 6. julij.

Stran 16 od 83
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov