Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Športni SOS Skakalni oder še nikoli ni bil tako monoton

08.12.2023

Še pred štirimi sezonami so na uvodnih štirih tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih na zmagovalni oder skočili predstavniki iz kar sedmih držav, letos pa se je prvič primerilo, da je ta privilegij uspel le dvema, in sicer Avstriji ter Nemčiji.

SOS odmev Izkušnje proti Angliji, Danski in Srbiji: 20 tekem in ena zmaga

06.12.2023

Slovenska nogometna reprezentanca proti udeleženkam iz skupine C evropskega prvenstva nima ravno najboljših izkušenj, saj je na 20 tekmah dosegla eno samo zmago, vseeno pa optimizem prinaša dejstvo, da v osmino finala gredo še štiri tretjeuvrščene ekipe.

Prevlada, kot je še ni bilo Avstrijski in nemški skakalci osvojili dve tretjini vseh točk

05.12.2023

Smučarski skoki še niso videli take prevlade le dveh reprezentanc, ne le da je Stefan Kraft dobil prve štiri tekme, vseh 12 mest na zmagovalnih odrih je pripadlo zgolj Avstrijcem in Nemcem.

Lestvica Peter Prevc tik pred mejnikom 10.000 točk

01.12.2023

Peter Prevc je najuspešnejši slovenski smučarski skakalec. Pero Mišica ima ta konec tedna v Lillehammerju priložnost, da postane prvi Slovenec, ki bi v svetovnem pokalu prebil mejo 10.000 osvojenih točk.

Športni SOS Edina stalnica v smučarskih skokih so spremembe

28.11.2023

Začetek letošnje sezone v smučarskih skokih je spet precej premešal svetovni vrh, a to pravzaprav ni nič novega, saj je to dokaj pogost pojav, tako letošnji uvod v tem pogledu prav nič ne odstopa od izidov zadnjega desetletja.

Marija Jakopin Ob gospodarjenju z gozdom je še bolj spoznala učinke podnebnih sprememb

01.12.2023

Marija Jakopin se je v otroštvu brezskrbno igrala v gozdu, ga raziskovala in opazovala, kako drevesa rastejo ter se razvijajo. Po slovesu od programerske službe pa ji gozd danes predstavlja službo, saj v njem gospodari, prav tako pa v njem najde mir.

Zgodovinska sled Anže Kopitar – kralj med Kralji

26.11.2023

Anže Kopitar celotno kariero v Ligi NHL igra za Los Angeles Kingse, zato ni presenečenje, da je v veliki večini statističnih podatkov med najboljšimi igralci v klubski zgodovini.

Športni SOS Đoković drugi s 50 zmagami na zaključnih turnirjih, brez poraza le Dimitrov

20.11.2023

Novak Đoković je po Rogerju Federerju postal drugi teniški igralec, ki je na zaključnih turnirjih zbral 50 zmag. Najvišji odstotek zmag na finalih ima sicer Romun Ilie Nastase.

Športni SOS Dončić se je dobro pobral po najslabši tekmi kariere

16.11.2023

Luka Dončić je v torek odigral eno najslabših tekem v karieri, dan pozneje se je dobro odzval, saj je bil razlog, da je Dallas odlično začel tekmo v Washingtonu, ki so jo Mavsi nato mirno pripeljali do devete zmage v sezoni.

Olga Markič Ena od nevarnosti umetne inteligence je rast kognitivne lenobe

17.11.2023

Pri razvoju umetne inteligence strah pred uničenjem človeštva vsaj ta hip ni prav realen, po mnenju filozofinje Olge Markič sta pomembnejši temi njene regulacije in uporabe v smeri, ki bi vodila v kognitivno lenobo.

Kolumna Igra številk: Kako je Đoković prerasel vse generacije

16.11.2023

Kaj je najzanimivejši statistični podatek zaključnega teniškega turnirja v Torinu? Novak Đoković je od najstarejšega predstavnika preostale sedmerice teniške smetane − Daniila Medvedjeva − starejši za skoraj devet let.

Športni SOS Kopitar v razredu legend med najbolj vzornimi

13.11.2023

Anže Kopitar je v družbi največjih legend Lige NHL med najbolj discipliniranimi, saj je v povprečju na tekmo kaznovan s 14 sekundami. Najbolj grob je znani pretepač Tie Domi, ki je edini, ki ima povprečje višje od treh minut na tekmo.

Stran 7 od 83
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov