Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Od 16 ciklov višanja obresti jih je 13 pripeljalo v recesijo

23.03.2022

Ponedeljkovo izjava Jeroma Powlla, da je inflacija previsoka, mnogi že vidijo kot napoved, da bodo na naslednji Fedovi seji obresti višje za 0,5 odstotne točke. A to je le za en dan ustavilo rast na Wall Streetu, včeraj je bila smer spet navzgor.

Intervju Napadel bo mali globus, Avsenikom pa se ne želi postaviti po robu

22.03.2022

Sezona bi bila lahko nadvse nesrečna, a Žiga Jelar zdaj z olajšanjem ugotavlja, da je po izgubljenih olimpijskih igrah in SP-ju v poletih naposled slavil največjo zmago, ko se mu je uspelo z dna vrniti na stopničke.

Borzni komentar Odboj delniških indeksov na precej trhlih temeljih

20.03.2022

Kot da bi borze že pozabile na vojno v Ukrajini: newyorški S & P 500 se je zadnji teden povzpel za šest odstotkov, kar pomeni najboljšo tedensko predstavo po novembru 2020, in to kljub naftni krizi, vse višji inflaciji in rekordnim podražitvam hrane.

Intervju Nekoč tudi na skakalnico, a še prej naj s palico pade meja 5,00 metra

17.03.2022

Tina Šutej se je od talenta slovenske atletike razvila v tekmovalko, ki lahko na vsakem velikem tekmovanju računa na medaljo. Kot pravi, je tudi osebnostno dozorela in v svoji glavi vse uredila. Na dvoranski SP je odpotovala zelo optimistična.

Borzni komentar Fed po treh letih v dvig obrestne mere; nafta spet pod 100 dolarji

16.03.2022

Prišel je čas, da Fed začne zniževati svojo do neba napihnjeno bilančno vsoto in zviševati obrestno mero. Kako pogumno se bo "lotil dela", še kako zanima delniške trge, potem ko je letošnja razprodaja po svetu izbrisala 12 bilijonov dolarjev premoženja.

Borzni komentar Kljub tedenskemu padcu nafte bo kurilno olje veliko dražje

13.03.2022

Odvisnost sveta od ruskih energentov in vpetost v njihov finančni sistem vnaša nemir na finančne trge in tudi v ZDA zvišuje verjetnost za recesijo, ki je po ocenah Goldman Sachsa zdaj že 35-odstotna. Medtem se krepi inflacija, dosegla je že 7,9 odstotka.

Pokal Vitranc Kranjec po lovoriko, ki je vredna "desetkrat več od drugih zmag"

10.03.2022

"Cel Vitranc ga bodri, tu je kot v panju, proga en sam špalir," je Franci Pavšer komentiral za Slovence morda najbolj nepozabno smučarsko tekmo, ko sta Vitranc "stresla" Križaj in Petrović. Na potezi bo ta konec tedna Žan Kranjec!

Borzni komentar Cena brenta bi po črnem scenariju lahko poskočila do 300 dolarjev

09.03.2022

Nervoza na finančnih trgih ne popušča, še naprej pritisk dviguje divja rast surovin. Najbolj pod drobnogledom je seveda nafta. ZDA so prepovedale uvoz ruskih energentov, če bo sledila še Evropa (Nemčija temu ni naklonjena), se napoveduje črn scenarij.

Intervju Na obzorju močnejša stagflacija z občasnim pomanjkanjem dobrin

04.03.2022

"Pričakovati je velike politično-gospodarske napetosti in motnje v poslovanju. Nič več ne bo, kot je bilo," se posledic ruske agresije boji ekonomist Marko Jaklič. "Pred nami je zelo nemirno desetletje, ki pa ima za pametne tudi kar nekaj priložnosti."

Borzni komentar Nafta z velikimi koraki nad 100 dolarjev, prebujeno zanimanje za kriptovalute

02.03.2022

Delniški trgi so bili tudi v torek na preizkušnji, cene nafte pa zaradi ruske agresije nad Ukrajino nadaljujejo eksplozivno rast, pri čemer sproščanja strateških rezerv ne pomagajo prav nič. Prebudil se je bitcoin in krenil do skoraj 45 tisoč dolarjev.

Borzni komentar Dvojni udarec za Evropo: nafta strmo navzgor, evro vreden vse manj

06.03.2022

Zaradi vojne v Ukrajini so finančni trgi nervozni in volatilni, predvsem na evropskih borzah je smer nagnjena močno navzdol. Frankfurtski DAX je zadnji teden padel za dobrih deset odstotkov. Evro je prvič po skoraj dveh letih pogledal pod 1,10 dolarja.

Borzni komentar Črn dan evropskih borz, presenetljiv obrat na Wall Streetu

25.02.2022

Jutranja novica o ruskem napadu na Ukrajino je včeraj povzročila močan padec evropskih delniških indeksov, pravo katastrofo na borzi v Moskvi, na koncu dneva pa močno rast delnic v New Yorku.

Stran 27 od 110
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov