Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Cene nafte zdrsnile najnižje po začetku vojne v Ukrajini

07.08.2022

Kaj storiti s prihranki v teh neprijaznih časih inflacije in morebitne recesije? "Trgi so še prenapihnjeni, bolje je biti v denarju," pravijo previdnejši, na drugi strani pa ne manjka nasvetov, da je ravno zdaj idealen čas za pogumnejši vstop na trg.

Borzni komentar Wall Street ta mesec pozabil na številne grožnje

31.07.2022

Zdi se kar nelogično, da so se v tednu, ko so ZDA pristale v tehnični recesiji, Fed pa je spet kar pošteno zvišal obresti, vodilni delniški indeksi občutno povzpeli, julij pa je bil celo najboljši mesec po letu 2020.

Borzni komentar Walmartovo opozorilo zrcali težave svetovnega gospodarstva

27.07.2022

Ameriški potrošnik je zaradi inflacije vse bolj previden, opozarja Walmart, kar je finančne trge obarvalo rdeče. Evro je bil včeraj pod pritiskom, v primerjavi s frankom je zdrsnil na sedemletno dno.

Borzni komentar ECB-jevi ukrepi ne bodo bistveno zajezili inflacije

24.07.2022

Kljub ECB-jevi odločitvi o dvigu obresti za pol odstotne točke so evropski delniški trgi na tedenski ravni poskočili največ v zadnjih dveh mesecih. V ZDA je ob četrtletnih objavah opaziti težave podjetij zaradi močnega dolarja in inflacije.

Borzni komentar Nekaj upanja, da so trgi že dosegli dno

20.07.2022

Ko se dolar krepi, svet trpi, pravi finančna modrost. Velja pa tudi obratno, in zadnje dni je tako na finančnih trgih ob slabljenju dolarja opaziti optimistično ozračje. Dow Jones je včeraj pridobil 752 točk.

Odbojka Vstopnica za SP 2023 dobra tolažba za mlade odbojkarje

19.07.2022

Potem ko so se v predtekmovanju na tekmi z Grčijo rešili izpada, so mladi slovenski odbojkarji na EP-ju do 18 let v nadaljevanju z dvema lepima zmagama izvlekli 5. mesto in spet dokazali, da so v evropskem vrhu.

Borzni komentar Plačati bo treba ceno za prepozen odziv centralnih bank

10.07.2022

Lepemu okrevanju na Wall Streetu (predvsem tehnološki sektor je šel navzgor) je sledil tudi trg kriptovalut, medtem ko je na valutnih trgih še vedno opaziti moč ameriškega dolarja, ki utegne prvič po letu 2002 doseči pariteto z evrom.

Borzni komentar Cene nafte po dveh mesecih spet pod 100 dolarji

06.07.2022

Vse večji strah pred recesijo vnaša nemir na finančne trge, k sreči pa znižuje tudi cene nafte. Plemenite kovine niso več varno pribežališče, vlagatelji začasno raje zaupajo dolarju, ki se bliža pariteti z evrom.

Borzni komentar V iskanju dna: najprej kapitulacija, potem preobrat

03.07.2022

Že pol stoletja newyorški delniški trg ni imel tako slabe predstave v prvem polletju, borzni medved pa bo zelo verjetno vztrajal še kar nekaj mesecev. Sploh če se uresniči scenarij o skoku cen nafte na 190 ali celo 380 dolarjev.

Borzni komentar Po Fedovi odločitvi najprej zatišje, nato nov preplah

19.06.2022

Po Fedovi brezkompromisni akciji sredi tedna so se delniški trgi še dodatno pogreznili v minus. Verjetnost, da se ZDA spopadejo z recesijo, je glede na gibanja na Wall Streetu kar 85-odstotna! Vsaj ena dobra novica je petkov šestodstotni padec cen nafte.

Borzni komentar Fed bi lahko obresti privil tako močno, kot jih ni od leta 1994

15.06.2022

Razprodaja, ki jo je na delniških trgih sprožila objava visoke ameriške majske inflacije (8,6 %), se je nadaljevala tudi ta teden, v še večjih težavah pa so kriptovalute, kjer se igralci pripravljajo na kriptozimo.

E-kolesa "Nastaviš stopnjo pomoči in uživaš v naravi"

15.06.2022

Da so električna kolesa le za lenuhe, je že klasičen stereotip. Toda v resnici je prav e-kolo mnoge, ki se prej niso nikoli usedli na kolo, pripravilo do kolesarskih tur, o katerih si sploh niso upali razmišljali. Kakšno kolo kupiti, kakšni so stroški?

Stran 23 od 109
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov