Največ prebežnikov je nastanjenih v Ljubljani. Foto: BoBo
Največ prebežnikov je nastanjenih v Ljubljani. Foto: BoBo

Po podatkih policije je bilo na današnji dan v Ljubljani skupaj nastanjenih 276 prosilcev za azil, od tega 203 v azilnem domu na Viču in 73 v njegovi izpostavi na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Še 42 ljudi je prebivalo v izpostavi azilnega doma v Logatcu, 30 pa jih je bilo v centru za tujce v Postojni.
Ob tem je pri nas prebivalo tudi 10 mladih v kriznem centru za mlade, 10 pa jih je v kategoriji razseljeni.

Od 4. aprila je našo državo zapustilo 14 prebežnikov; sedem jih je odšlo iz postojnskega centra za tujce, trije s Kotnikove ulice in štirje iz azilnega doma na Viču. Slovenija sicer v aprilu pričakuje tudi prvi del prebežnikov, 40 ljudi, v okviru evropskega porazdeljevanja bremena begunske krize.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.