Sodišče je Rotnika zaslišalo v okviru sodne preiskave zoper 10 oseb, osumljenih zlorabe položaja. Foto: BoBo
Sodišče je Rotnika zaslišalo v okviru sodne preiskave zoper 10 oseb, osumljenih zlorabe položaja. Foto: BoBo

Preiskava se sicer nanaša na sume, povezane s kaznivimi dejanji zlorabe položaja, pomoči pri zlorabi položaja in ponareditve oziroma uničenja poslovnih listin. Predmet preiskave sta rekonstrukcija bloka 5 Termoelektrarne Šoštanj in dobava merilnega sistema za generatorja v blokih 4 in 6. V okviru preiskave je celjsko sodišče Rotnika že zaslišalo v petek.

Rotnika so skupaj z Bogdanom Pušnikom, nekdanjim vodilnim v borznoposredniški hiši Medvešek Pušnik, novembra lani privedli pred preiskovalno sodnico, ki je za Rotnika odredila pripor. Oba sta bila osumljena gospodarskih kaznivih dejanj, storjenih na škodo Teša.

Rotnik je pripor zapustil lani decembra, saj je vrhovno sodišče ugodilo njegovi pritožbi in ugotovilo, da je šlo za nezakonit pripor. Po mnenju vrhovnega sodišča tožilstvo ni posredovalo ustreznih dokazov za pripor. Januarja pa je zunajobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča razveljavil sklep o uvedbi preiskave v primeru Rotnika in Pušnika, saj za to ni bilo konkretnih dokazov.