Sodnica je za Rotnika odredila pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Foto: BoBo
Sodnica je za Rotnika odredila pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Foto: BoBo

Tako je odločilo, ker je odpadel še zadnji priporni razlog, to je morebitno vplivanje na priče, je potrdil Rotnikov zagovornik Mitja Jelenič Novak.

Rotnik je začel sprva odrejeni 30-dnevni pripor prestajati 6. novembra, mesec dni pozneje pa so mu ga podaljšali še za dva meseca.

Z nekdanjim prvim možem borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanom Pušnikom so ga 5. novembra zaradi sumov pranja denarja, povezanih s projektom gradnje šestega bloka Teša, privedli pred preiskovalno sodnico celjskega okrožnega sodišča. Poleg Rotnika in Pušnika je bil v kriminalističnih preiskavah za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Sodnica je takrat za Rotnika odredila pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče, medtem ko je Pušnika izpustila, čeprav je tožilstvo tudi zanj predlagalo pripor. V torek pa je odpadel še zadnji priporni razlog, saj je bila zaslišana še zadnja priča.

Vlada se je sicer ravno danes seznanila s poročilom delovne skupine za pripravo osnutka zakona za izvedbo neodvisne preiskave izgradnje in revizije poslov pri izgradnji šestega bloka Teša. Seznanila se je tudi z osnutkom besedila zakona, na podlagi katerega bo pripravila predlog zakona, ki bo omogočal hitro in celovito izvedbo neodvisne preiskave oz. nadzora velikih projektov, vključno z omenjenim projektom.

Rotnik po skoraj dveh mesecih na prostosti
Rotnik po skoraj dveh mesecih na prostosti