Policisti preiskujejo posle Vegrada, ki ga je dolga leta vodila Hilda Tovšak. Foto: BoBo
Policisti preiskujejo posle Vegrada, ki ga je dolga leta vodila Hilda Tovšak. Foto: BoBo
Vegrad
Tudi avstrijski organi pregona naj bi bili pozorni na posle med Hypo Alpe Adria Bank in Vegradom. Foto: MMC RTV SLO
Po Elektru Maribor policisti še v Vegradu

Kriminalistično preiskavo usmerjajo celjski kriminalisti, kaj točno preiskujejo, pa za zdaj ni znano. Izvedli so sedem hišnih preiskav. Da so obiskali tudi nekdanjo prvo damo Vegrada Hildo Tovšak, je Tovšakova sama potrdila za TV Slovenija.

"Jaz pri preiskavi nisem prisotna, ker sem v tujini, vsekakor pa želim, da podrobno pregledajo vse v moji hiši in da se čim prej rešim tega javnega linča o mojih računih v tujini, ker jih nimam," je sicer za Radio Slovenija dejala Tovšakova in dodala, da preiskava poteka tudi pri "vseh hipovcih".

Po neuradnih informacijah naj bi bili tudi pri nekdanji direktorici kadrovske službe Branki Gabrijel in nekdanjemu direktorju več hčerinskih družb Vegrada Mateju Košiču, po poročanju portala zurnal24.si pa naj bi prostost odvzeli tudi Miru Oblaku, ki naj bi sodeloval pri prodaji zemljišč Vegradu in je bil idejni oče projekta Kempinski.
Pred dnevi Tovšakova že pred sodnikom
Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je sicer marca na celjsko sodišče vložila zahtevo za preiskavo Tovšakove in Gabrijelove zaradi suma kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Sumijo ju neupravičenega zadrževanja prostovoljnih prispevkov delavcev, zbranih za družini dveh preminulih delavcev.

Pred dnevi je je primer obravnaval tudi preiskovalni sodnik, pred katerim je Tovšakova podala pisni zagovor, na vprašanja pa ni odgovarjala.

Preiskava zaradi Hypo banke?
Pojavljajo pa se infromacije, da naj bi bila tokratna preiskava usmerjenja v sumljive posle Vegrada in Hypo Alpe Adria Bank. Sumljivi so posli v zvezi s hotelsko-apartmajskim naseljem Rezidencija Skiper pri Savudriji, ki naj bi ga izkoristila banka in uporabila Vegrad kot parkirišče za ta projekt.

Več informacij naj bi bilo znanih v kratkem.

Po Elektru Maribor policisti še v Vegradu