Foto: MMC RTV SLO/Interpol
Foto: MMC RTV SLO/Interpol

Za poslovnežem Sergejem Racmanom so zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je opravljala kazniva dejanja zlorabe prostitucije, pravosodni organi razpisali tiralico, evropski nalog za prijetje in predajo ter mednarodno tiralico.

Racman je pobegnil iz Slovenije, vendar so ga avgusta kanadski varnostni organi izsledili in prijeli. Po poročanju Dela je bil deportiran iz Kanade po migracijski zakonodaji in po pristanku na brniškem letališču prepeljan v koprski zapor.

Ministrstvo za pravosodje in koprsko okrožno sodišče sta pri deportaciji odigrali ključni vlogi, saj je v dokumentaciji, ki so jo poslali kanadskim organom, uspelo dokazati, da Racman ni nekdo, ki bi si ga v Kanadi lahko želeli, je navedlo Delo.

Izkoriščanje 416 deklet

Specializirano državno tožilstvo je julija lani na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v povezavi z delovanjem kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Tožilstvo obtožene bremeni, da so, povezani v hudodelsko združbo, od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina.

V tem obdobju naj bi klub obiskalo najmanj 148.935 moških, ki so za vstop plačali od 60 do 85 evrov. Z izvajanjem prostitucije so obdolženi družbi Cratos, kamor so se stekala denarna sredstva kluba Marina, po prepričanju tožilstva nezakonito pridobili najmanj 21 milijonov evrov.

Sergej Racman je bil eden od ustanoviteljev in vodilnih mož ene najuspešnejših zasebnih finančnih družb v Sloveniji, KD Group, ki je v ljubljanskem BTC-ju postavila kinodvorano Kolosej, ki jo je Racman leta 2001 lastniško prevzel. Nato se je pojavljal v povezavi z velikimi dolgovi.