Popovič bo zagotovo terjal poplačilo odvetniških stroškov od države. Foto: BoBo
Popovič bo zagotovo terjal poplačilo odvetniških stroškov od države. Foto: BoBo


Na okrožnem sodišču so namreč ugotovili, da davčna zatajitev v znesku dobrih 11.000 evrov po spremembi zakonodaje ni več kaznivo dejanje. Sodbo sta sicer potrdili višje in vrhovno sodišče, a jo je ustavno sodišče pred kratkim razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje na okrožno sodišče, ki je postopek zaradi spremenjene zakonodaje ustavilo, so poročale Primorske novice.

Poleg davčne zatajitve je bil obsojen tudi zaradi ponarejanja poslovnih listin in zlorabe položaja. Kazniva dejanja naj bi zagrešil kot gostinec, v lokalih Carpaccio pub in Snack bar. Senat mu je prisodil enotno kazen 22 mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo.

Popovičev odvetnik Marko Bošnjak je ob tem povedal, da je še prezgodaj razmišljati o odškodninski tožbi, zagotovo pa bodo od države v tem delu zahtevali vrnitev stroškov odvetnikov. Od obsežne obtožbe tako ostaja le še očitek glede ponarejanja poslovnih listin. Ker je grafolog že na prvem sojenju jasno povedal, da podpis na spornih listinah ni Popovičev, Bošnjak pričakuje oprostilno sodbo - če bo tožilstvo sploh nadaljevalo postopek.