Policisti so z informacijami o preiskavi skopi. Foto: BoBo
Policisti so z informacijami o preiskavi skopi. Foto: BoBo

Po poročanju medijev je bil pridržan partner napadene sodnice Danijele Ružič.

Policisti so v petek opravili hišno preiskavo na naslovu napadene sodnice, po hišni preiskavi, ki se je zavlekla pozno v noč, pa so policisti s seboj odpeljali partnerja napadene sodnice. Podrobnosti o preiskavi policisti javnosti še niso predstavili.

"Intenzivna kriminalistična preiskava teče naprej. Do sedaj so kriminalisti izvedli vrsto operativnih aktivnosti in na podlagi sodne odredbe tudi več preiskav – stanovanjske hiše in osebnih vozil. Zbirali so obvestila od različnih oseb in opravili zaslišanje osumljenca.
Vsi dosedanji izvedeni postopki, zbrana obvestila in pridobljeni dokazi še niso dali odgovorov, predvsem na ključna vprašanja, zato jih tudi še ne moremo podrobneje pojasnjevati javnosti," je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik PU Maribor Bojan Kitel.

Časnik Večer medtem na spletni strani navaja, da se tožilstvo ni odločilo, da bi za v petek pridržanega zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Ostaja pa, kot so izvedeli pri Večeru, osumljen vpletenosti v poskus umora.

Ružičevo so neznanci napadli prejšnjo nedeljo malo po polnoči, ko se je vračala domov, in jo hudo poškodovali. Neuradno naj bi jo napadli s kijem.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Policisti izpustili pridržanega partnerja