Med pridržanimi naj bi bil tudi nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik. Foto: BoBo
Med pridržanimi naj bi bil tudi nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik. Foto: BoBo
Zakaj sta Dermol in Košorok dvignila ceno Teša?
Preiskave Teša: Dva še pridržana, en izpuščen

po neuradnih podatkih pridržali Uroša Rotnika, finančnika Bogdana Pušnika in davčnega svetovalca Darka Končana. Zadnjega naj bi že izpustili.

Hišne preiskave potekajo v Ljubljani in Celju. "Preiskava, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo v Ljubljani, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivih dejanj pranja denarja. 46-letnemu moškemu z območja Velenja ter moškima, starima 46 in 58 let, z območja Ljubljane so odvzeli prostost in jih pridržali," pravijo na celjski policijski upravi.

Po neuradnih informacijah nekaterih medijev naj bi pridržali nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika, finančnika Bogdana Pušnika, ustanovitelja nekdanje borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, ter davčnega svetovalca Darka Končana, nekdanjega državnega sekretarja na finančnem ministrstvu. Po poročanju Radia Slovenije so Končana sicer že izpustili, ostala dva osumljenca pa ostajata v pridržanju.

Na celjski policijski upravi so o preiskavi pojasnili, da naj bi osumljenci v sostorilstvu oprali 870.000 evrov med letoma 2007 in 2013. Rotnik je neuradno s tem poskušal prikriti izvor dela premoženja.

Nezakonito premoženje so osumljenci po domnevah policije poskusili oprati z raznimi lažnimi posli. Denar po ocenah policije izvira iz zlorabe položaja med letoma 2006 in 2009, ko so bila storjena prva dejanja, med letoma 2007 in 2013 naj bi denar pridobili, njegovo pranje pa naj bi se odvijalo v letošnjem letu oz. teče še naprej, so še pojasnili.

Kriminalisti so Rotnika in Pušnika pridržali že pri hišnih preiskavah lani junija. Rotnika so tedaj osumili ponarejanja in uničenja listin.

Zakaj sta Dermol in Košorok dvignila ceno Teša?
Preiskave Teša: Dva še pridržana, en izpuščen