Foto:
Foto:


Zdravo gospodarstvo je ključnega pomena, če želimo imeti dobro javno šolstvo in javno zdravstvo, je prepričan Jankovič. Gospodarski program PS temelji na treh segmentih. V prvi vrsti so tu infrastrukturni projekti, drugi del ukrepov bo šel v smeri aktiviranja podjetja z referencami, ki so šla v stečaj, tretji segment pa predstavlja ohranitev obstoječih podjetij s pretvorbo dela kreditov v kapital, oz. ustvarjanje novih podjetij.
Janković je zagotovil, da bo v letu 2015 10.000 novih delovnih mest ter štiriodstotna gospodarska rast. Napovedal je tudi, da v primeru zmage PS na volitvah "če ne bo pričetka gradnje drugega tira v devetih mesecih, potem mene več ne bo v državni politiki". Finančne vire za projekt je po njegovem najti v namenskem zadolževanju, proračunskih virih, evropskih sredstvih, koncesijah in sredstvih slabe banke.
Jankovićeve kritike pa gredo tudi na račun oblikovanja koalicijskih vlad in kompromisov, ki se zaradi tega sklepajo. "Na programu ni kompromisov," je bil odločen predsednik PS.

A.N.