Ljudmila Novak:
Ljudmila Novak: "Da, stopili bi v koalicijo s SDS-om, če bi lahko z njo izvajali svoj program." Foto: RTV SLO

Sodni proces zadeve Patria po besedah Novakove traja predolgo. "Proces odloča že o tretjih volitvah in to je nesprejemljivo. Sodišča bi morala odločati hitreje. Ne gre za navadnega državljana, ampak voditelja politične stranke," je komentirala Novakova in dodala, da je zaradi številnih dvomov okrog procesa pod vprašajem regularnost volitev.

Na vprašanje, zakaj v NSi-ju zagovarjajo umik države iz gospodarstva, če pa v času, ko je bila stranka v vladi, ni bilo prodano nobeno državno podjetje, je Novakova odgovorila: "Takrat smo sprejeli zakon o Slovenskem državnem holdingu. Mi smo naredili vse, da bi do prodaje podjetij dokončno prišlo, naredili smo tudi strategijo in klasifikacijo, kaj bi morali prodati. Bili smo na dobri poti, da bi to uresničili. A nova vlada temu ni sledila."

Glede spodbujanja gospodarstva je predsednica NSi-ja povedala, da so proti novim davkom oziroma, da je te treba znižati. "Če so davki nižji, je več zaposlenih in je več tistih, ki vplačujejo prispevke. Predvsem pa moramo poenostaviti birokratske postopke in narediti delovno zakonodajo bolj fleksibilno," je še dodala Novakova.

B. J.