Foto:
Foto:

SLS

Prednostna naloga so ukrepi za razbremenitev in zagon gospodarstva, kajti samo s tem pridejo delovna mesta in takrat se bo veliko lažje lotiti tudi drugih ukrepov na področjih sociale, šolstva ipd.; zmanjševanje proračunskega primanjkljaja javnih financ; zdravstvena reforma.

NSi

Prednostna naloga so ukrepi na področju gospodarstva - razdolževanje podjetij, javnofinančna konsolidacija - z ukrepi na področju zmanjševanja proračunskih odhodkov in ukrepi na področju pospešitve črpanja evropskih sredstev.

ZaAB

Zavzemajo se za stabilno gospodarsko rast in tudi v prihodnje bodo vodili stabilizacijsko proračunsko politiko ter preganjali vse nezakonite odtujitve premoženja. Prav tako se bodo lotili reforme zdravstvenega sistema.

DL

Ključno je nižanje obdavčitve dela - za višje neto plače in konkurenčnejše gospodarstvo; zdravstvena reforma za učinkovitejšo porabo javnih sredstev, za boljše in dostopnejše zdravstvene storitve; znižanje javnega dolga za trajnostni razvoj.

Koalicija Združena levica

Prioritete so ustavitev privatizacije in vpeljava delavskega soupravljanja v državna podjetja in zadrug v zasebni sektor, okrepitev socialne države na način, ki bo omogočil vsem dostopne kakovostne storitve, ter javne investicije za zeleni preboj in kakovostna delovna mesta.

B. J.