Foto:
Foto:

SNS

Prednostne naloge so davčna zakonodaja z znižanjem davkov in obremenitev dela, reforma zdravstva, zmanjšanje birokratskih ovir pri zaposlovanju ter znižanje stroškov dela.

Zeleni Slovenije

V 21. stoletju bodo ključne življenjske teme voda, hrana in energija. Lastna pamet nam bo zagotovila učinkovito rabo vode in energije na trajnostni način ter energetsko oskrbo iz domačih obnovljivih virov. Prehranska samooskrba na večjem delu segmentov kmetijstva je uresničljiva.

Verjamem

Ključni so sprejetje nacionalnega programa za izhod iz krize s ciljem oživitve gospodarstva, konsolidacija javnih financ in ohranitev socialne države; zdravstvena reforma; ohranjanje okolja in naravnih virov ter povečevanje samooskrbe s hrano in energijo.

Piratska stranka Slovenije

Ključni so skrajšanje in poenostavitev birokratskih postopkov, kar pomeni davčne in gospodarskopravne spremembe za izboljšanje pogojev za poslovanje, javna naročila in gradnja širokopasovne hrbtenice.

Enakopravni deželani - Naprej Slovenija

Povrniti je treba nezakonito lastninjeno družbeno in državno premoženje v državno last. Potrebne so ekonomska in politična lustracija vseh funkcionarjev po letu 1990, ki so povzročili bankrot in prezadolženost države, ter uvedba družbene osebne politične in funkcionarske odgovornosti.

B. J.