"Imamo realen način, kako spodbuditi gospodarstvo in zmanjšati javno porabo." Foto:


DL ima po besedah Starmana zelo resen program ter se ne ukvarja »s sladkorčki in volilnimi bonbončki«, temveč se zaveda, »da je država v zelo veliki krizi in je treba narediti energične korake, da se stvari bistveno spremenijo. Da se dvigne konkurenčnost gospodarstva, zniža javna poraba, da pridemo na zeleno vejo in se ne zadolžujemo.«
Po Starmanovem mnenju je treba bistveno znižati stroške obdavčitve dela, povečati fleksibilnost delovne sile in odpraviti administrativne ovire. Rešiti je treba tista zadolžena podjetja, ki imajo perspektivo, kar pa je glavna naloga slabe banke, je pojasnil.
»Imamo zelo realen način, kako po eni strani spodbuditi gospodarstvo, po drugi strani pa zmanjšati javno porabo, ne da bi trpele pokojnine, socialna država in plače v javnem sektorju,« je prepričan Starman, ki poudarja, da je treba presekati zadolževanje države.
Kljub javnomnenjskim anketam, ki jim kažejo nizko podporo javnosti, v DL niso obupali, z anketami se ne obremenjujejo in verjamejo, da jim bo uspel vstop v parlament. Če do tega ne pride, se bodo pač pripravljali na nove volitve. Starman še ugotavlja, da so del svojih podpornikov izgubili, ko so vstopili v desno koalicijo, nekaj pa, ko so vstopili v levo. »Ostali smo nekako pozabljeni,« je dejal.

A.N.