Foto:
Foto:


Židan je danes izpostavil pet "levih" zahtev SD. Sodelovala bo le v vladi, ki bo rekla ne privatizaciji, razen če bo zagotovljena ohranitev delovnih mest in transparentnost procesa, ki bo: imela jasen gospodarski načrt za ustvarjanje in zaščito delovnih mest; proti posegom v minimalno plačo in pokojnine; zagotovila zlom korupcije, organiziranega kriminala in kulture nekaznovanja; zaščitila in nadgradila obseg doseženih človekovih pravic.
Brez sprejetja petih zahtev SD po Židanovih zagotovilih ne bo del nobene vlade. »Smo ponosni šampioni na levici in tega smo veseli,« je poudaril.
Oster je bil do novih strank, ki so »obraz meseca danes, že jutri pa ne vemo,kaj bodo storile«, je dejal. V SD so zaskrbljeni, da bodo državljani šli v nedeljo na volitve, »v ponedeljek pa spoznali, da so nevede izvolili desno koalicijo«.
Židan je poudaril, da se bo SD povezovala na podlagi programa. Z DeSUS so vsebinsko usklajeni, medtem ko menijo, da je program SMC zelo nejasen. Izpostavil je vprašanje, ali resno kdo v državi razmišlja o privatizaciji v zdravstvu, o čemer se SD »niti pogajati ne more«.

A.N.