Izidi bodo uradni, ko bo že preštetim glasovnicam DVK prištel še tiste po pošti iz Slovenije in iz tujine  ter glasove, ki so jih Slovenci, ki živijo v tujini, oddali na veleposlaništvih. Foto: BoBo
Izidi bodo uradni, ko bo že preštetim glasovnicam DVK prištel še tiste po pošti iz Slovenije in iz tujine ter glasove, ki so jih Slovenci, ki živijo v tujini, oddali na veleposlaništvih. Foto: BoBo

Po preštetih 99,97 odstotka glasovnic ima SLS 3,98 odstotka oz. 34.286 glasov, kar pomeni, da mu jih do prestopa štiriodstotnega volilnega praga manjka 0,02 odstotka.

Izidi bodo uradni, ko bo že preštetim glasovnicam DVK prištel še tiste po pošti iz Slovenije in iz tujine (za takšno glasovanje je zaprosilo 4.087 volivcev, glasovnice pa morajo prispeti do 19. julija) in glasove, ki so jih Slovenci, ki živijo v tujini, oddali na veleposlaništvih. DVK je namreč v tujino poslal 71.549 kompletov volilnih gradiv za izseljence.

Leta 2011 za SLS iz tujine in po pošti glasovalo 260 volivcev
Na prejšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah je po pošti doma, v tujini ali na veleposlaništvih svoj glas skupaj oddalo 13.193 ljudi, od tega je bilo 13.057 glasovnic veljavnih. Za SLS je skupno glasovalo 260 volivcev (71 na veleposlaništvih, 150 po pošti iz tujine in 39 po pošti iz Slovenije), kar predstavlja dva odstotka vseh glasov, oddanih v tujini ali po pošti.