Predstavitve bodo predvidoma trajale do 22. maja. Foto: EPA
Predstavitve bodo predvidoma trajale do 22. maja. Foto: EPA


V ponedeljek, 5. maja, ob 11. uri na našem spletnem mestu začenjamo klepete, v katerih bodo lahko nosilci in nosilke list predstavili svoje programe in načrte za naslednjih pet let dela v Evropskem parlamentu. Klepete nam je trenutno potrdilo 13 od 16 nosilcev oz. nosilk, prvi s seznama pa je Ivo Vajgl, nosilec DeSUS-ove liste, ki bo na vaša vprašanja odgovarjal v ponedeljek ob 11. uri.
Vsi klepeti bodo trajali 45 minut, vprašanja pa boste lahko postavljati že eno uro pred začetkom. Zato vabljeni k postavljanju vaših vprašanj že jutri ob 10. uri!

Letos se sicer za poslanska mesta poteguje 16 kandidatnih list z 92 kandidati. Na evropskih volitvah se bodo letos tako pomerile liste Kacin - Konkretno, Državljanska lista in Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo, Združena levica (Demokratična stranka dela - DSD, Iniciativa za demokratični socializem - IDS in Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije - TRS), Slovenska nacionalna stranka - SNS, Verjamem! Lista dr. Igorja Šoltesa, Nova Slovenija - NSi in Slovenska ljudska stranka - SLS, Socialni demokrati in Stranka evropskih socialistov, Slovenska demokratska stranka - SDS, Slovenski narod, Piratska stranka Slovenije, Solidarnost, Zeleni Slovenije, DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije, Sanjska služba, Pozitivna Slovenija ter Zares - Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo (liste so navedene v istem vrstnem redu, kot bodo navedene na glasovnici).