Letalo za Züruh ostaja na tleh. Foto: BoBo
Letalo za Züruh ostaja na tleh. Foto: BoBo

Letalo, ki bi moralo z letališča Jožeta Pučnika proti Bruslju vzleteti ob 6.55, je imelo 1,5-urno zamudo, polet v Amsterdam so z 8. ure prestavili na 11. uro. Prav tako so zamaknili večino drugih dopoldanskih poletov, med njimi polete v Frankfurt, Prištino, Tirano in München.

Adrijino letalo z Dunaja, ki bi moralo na letališču Jožeta Pučnika pristati ob 11.25, pričakujejo ob 13.40, ob 11. uri napovedani odhod iz Pariza pa je slovenski letalski prevoznik preložil na 12.05. Letalo, ki bi moralo ob 13.15 iz Ljubljane poleteti proti Zürichu, bo medtem ostalo na tleh, prav tako je Adria odpovedala polet iz Züricha v Ljubljano, napovedan ob 15.05.

Pri Adrii Airways napovedujejo zamude tudi za večino današnjih popoldanskih poletov in tudi nekatere nedeljske. Pojasnil za zamude družba na svojih spletnih straneh ni objavila.

Številne zamude se vrstijo že od četrtka, ko je Adria ostala brez dela flote, potem ko ji je družba, pri kateri najema letala, odpovedala najem dveh letal, agencija za civilno letalstvo pa prepovedala letenje z njima. V vodstvu družbe pravijo, da intenzivno iščejo rešitve, medtem ko se ministrstvo za infrastrukturo pripravlja na morebiten stečaj.

Šarec in Počivalšek o težavah Adrie Airways