Lastnik družbe je za posojila zastavil blagovne znamke. Banka jih zdaj želi odprodati. Foto: BoBo
Lastnik družbe je za posojila zastavil blagovne znamke. Banka jih zdaj želi odprodati. Foto: BoBo

Druga največja slovenska banka NKBM je javno dražbo sklicala, ker terjatve do družbe Delo Revije, zavarovane z blagovnimi znamkami, niso bile poravnane. Delo Revije so sicer v lasti Mateja Raščana oz. njegove družbe Monera.
Na prodaj: Lady, Jana ...
Na dražbi se med drugi prodajali revije Lady, Jana, Stop, Anja, Smrklja, Naša žena, Obrazi, Zvezda, Eva, Cukr, Lord, Moj hobi, Dobra kuhinja, Modna Jana, Rože & vrt, Lepa & zdrava, Lady križanke, Moj mikro, Radar, Kih in druge. Med zastavljenimi znamkami sta bili na prodaj tudi prireditvi Viktor in Slovenka leta.

Kmalu predlog prisilne poravnave?
Nova Kreditna banka Maribor se je za prodajo odločila, ker družba Delo Revije ni poravnala svojih dolgov, ti pa so bili zavarovani z blagovnimi znamkami.
Vodstvo Dela Revij naj bi sicer ta teden podalo vlogo za začetek prisilne poravnave, saj imajo vse bančne račune blokirane že od konca junija. Več mesecev prav tako niso izplačali honorarjev, zaposlenim pa niso poravnali nekaterih prispevkov.

Zaposleni želijo ohranitev delovnih mest
Zato sodelavci v družbi po besedah predsednica sveta delavcev Jelke Sežun podpirajo vsako rešitev, ki bo pomagala ohraniti čim več delovnih mest. Ob tem poudarjajo, da so blagovne znamke brez ljudi, ki jih znajo delati in ki to uspešno počnejo že desetletja, prazne in brez vrednosti. Tega se morajo zavedati tako stari kot morebitni novi lastniki.