Izguba delovnih mest je nastala na območju Slovenije, kjer je brezposelnost že tako visoka. Foto: BoBo
Izguba delovnih mest je nastala na območju Slovenije, kjer je brezposelnost že tako visoka. Foto: BoBo

Družba je trenutno v procesu dogovarjanja s predstavniki delavcev in oblikovanja programa razreševanja presežnih delavcev, s katerim bo skušala najti optimalne rešitve za vsakega posameznika, so sporočili iz Trbovelj.
Spomnili so, da so se za reorganizacijo svojih dejavnosti v Sloveniji in mirovanje trboveljske cementarne odločili na podlagi odločitve inšpektorata za okolje in prostor, ki je 27. februarja letos tovarni prepovedal nadaljnjo proizvodnjo cementnega klinkerja.

"Lafarge je izpolnjeval vse zahteve za pridobitev najstrožjega dovoljenja za svojo cementarno v Trbovljah, ki je bilo po prejemu neupravičeno razveljavljeno. Lafarge trenutno pregleduje vsa možna pravna sredstva," navajajo v družbi.

Dodali so še, da bodo nadaljevali oskrbo svojih kupcev s svojimi izdelki, storitvami in rešitvami prek svoje mreže v regiji.

Lafarge Cement je brez okoljevarstvenega dovoljenja ostal avgusta lani, potem pa je dal novo vlogo za pridobitev dovoljenja, ki ga mora na poziv okoljske agencije dopolniti s sestavinami, potrebnimi za presojo vplivov na okolje do 27. aprila letos.