Nova kreditna banka Maribor (NKBM) si je lani že pripojila Poštno banko Slovenije, zdaj pa je pod svoje okrilje sprejela še nekdanjo slovensko podružnico Raiffeisen Bank. Foto: BoBo
Nova kreditna banka Maribor (NKBM) si je lani že pripojila Poštno banko Slovenije, zdaj pa je pod svoje okrilje sprejela še nekdanjo slovensko podružnico Raiffeisen Bank. Foto: BoBo

Nova kreditna banka Maribor (NKBM) si je lani že pripojila Poštno banko Slovenije, zdaj pa še nekdanjo slovensko podružnico Raiffeisen Bank. Vse obveznosti in pravice sedanje KBS banke bodo prenesene na NKBM, ob združitvi pa bo poslovanje za stranke nemoteno, zato obisk banke za komitente zaradi te spremembe ni potreben. Z združitvijo bo NKBM še okrepila položaj in nadaljevala z uresničevanjem ambicioznih načrtov skupnih lastnikov obeh bank.

S povezavo obeh bank bodo stranke postopoma pridobile širšo ponudbo sodobnih bančnih storitev po njihovi meri, z mrežo poslovalnic, razvejano po vsej državi, pa jim bo združena banka kmalu še bliže in bolj dostopna, sporočajo iz NKBM-a, ki je že nekaj časa v lasti ameriškega sklada Apollo in EBRD-ja.

Združena banka ima zdaj 70 bančnih poslovalnic in 17 poslovnih enot za gospodarske družbe, od septembrske združitve s PBS-jem pa posluje tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah. NKBM je tako banka z največjo poslovno mrežo in s 13,3-odstotnim tržnim deležem druga največja banka v Sloveniji. Novi lastniki NKBM-a so že večkrat napovedali, da je njihova dolgoročna strategija priti do vsaj 25-odsotnega tržnega deleža, ki bi jim zagotovil stroškovno učinkovitost.

V prihodnjih mesecih se bodo postopki združevanja nadaljevali. V načrtu je poenotenje informacijskih sistemov, postopoma pa bodo prenesli račune strank nekdanje KBS banke v sistem NKBM-ja. O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bodo stranke pravočasno obvestili.