Gospodarstvo
Velik del bančne luknje so povzročili tudi nakupi nepremičnin in financiranje projektov, velikokrat brez ustrezne dokumentacije in zavarovanj. Foto: Reuters
Probanka je imela najbolj prefinjeno upravljavsko-lastniško-nadzorniško omrežje, v katerem so o kreditih odločali in jih nadzirali eni in isti ljudje na pomembnih položajih. Foto: BoBo

Bančna luknja: nezavarovana financiranja, davkoplačevalcem visoki dolgovi

Dva dosjeja podatkovno-preiskovalne skupine
8. marec 2018 ob 11:56,
zadnji poseg: 8. marec 2018 ob 20:17
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Po štirih letih od druge sanacije bank je še vedno aktualno vprašanje: kaj vse smo državljani plačali? Prevladujoče mnenje v javnosti, da so večino več kot 5-milijardne luknje povzročili predvsem menedžerski prevzemi, ni povsem točno.

Podrobnejša preiskava namreč pokaže, da so velik del dolgov povzročili tudi nakupi nepremičnin in financiranje številnih projektov, ki so jih posamezne banke financirale z več desetmilijonskimi krediti, čeprav velikokrat brez ustrezne dokumentacije in zavarovanj.

Podatkovno-preiskovalna skupina TV Slovenija je pripravila dve oddaji – dva dosjeja o bančni luknji.

Na sporedu bosta dva četrtka ob 20.05 na 1. programu TV SLO.

Prva oddaja o bančni luknji temelji na primerih dve zasebnih, likvidiranih bank – Probanke in Factor banke, druga pa na primerih NLB in NKBM.


V današnji oddaji razkrivamo način delovanja Probanke in Factor banke, dveh nekdanjih zasebnih bank torej, ki sta šli v likvidacijo, nato pa bili pripojeni DUTB. Probanka je med vsemi slovenskimi bankami imela najbolj prefinjeno upravljavsko-lastniško-nadzorniško omrežje, v katerem so o kreditih odločali in jih nadzirali eni in isti ljudje na pomembnih položajih. Financirali pa niso le vrsto propadlih prevzemov, od Merkurja do Viator & Vektorja, za katerimi so ostali davkoplačevalcem visoki dolgovi, temveč so vodilni Probanke kreditirali tudi lastni menedžerski prevzem. Še več: poleg financiranja svojega menedžerski prevzema so izdatno financirali še prevzeme Tomaža Ročnika – brata predsednice uprave Probanke Romane Pajenk. Samo Ročnikovo lastniško omrežje je na koncu pustilo za seboj blizu 100 milijonov evrov dolgov. A zgodbe tu še ni konec – Ročnik ima danes še vedno delujoče omrežje podjetij in vsaj eno njegovo podjetje državi spet dolguje za dober milijon davka.

Factor banka je bila znana predvsem po t. i. projektnem financiranju. Majhna banka sredi Slovenije se je namreč lotila financiranja projektov od Slovenije prek Bolgarije do Ukrajine. Praviloma je šlo zgolj za drage nakupe zemljišč – kam so šle milijonske razlike v ceni, v mnogih primerih še danes ni jasno. Enega takih primerov v bolgarskem kraju Byala smo tudi posneli, slika bo razkrila vse, sled za preplačanimi milijoni pa iščejo tudi slovenski pravosodni organi.

Dejstvo je, da so k takšnim praksam izdatno pripomogli tudi zakonodaja, slab nadzor ter prijateljske povezave med politiko in upravami bank. Tudi to je del nocojšnje oddaje, ob 20.05 na TV SLO 1.

VIDEO
Bančna luknja, 1. del
Podatkovno-preiskovalna skupina EkstraVisor
Prijavi napako
Komentarji
Neue Ekspres
# 08.03.2018 ob 12:13
Javna skrivnost, da v NLB množično uničujejo dokumente. Arhive morajo držati 10 let, do 2008 so že uničili in zdržati je treba še dve leti. 2010 se jim je bolj resno začelo gledati pod prste...
Tega nihče od pristojnih ne vidi?
viisaus
# 08.03.2018 ob 12:44
Pozdravljeni,, admin,, ker ste zbrisali moj komentar, sem vam dolžan dati bolj podroben opis tistega kar sem napisal.....////
To je napisal g. Ali Žerdin v mladini leta 2004 ////
Tudi sicer je gospodarsko članstvo Foruma 21 temeljito prepleteno. Recimo: direktor Perutnine Ptuj Roman Glaser je član nadzornega sveta Probanke. Direktorica POBANKE Romana Pajenk je članica nadzornega sveta Trima. Direktorica Trima Tatjana Fink pa ni zgolj direktorica Trima, pač pa je tudi v nadzornem svetu podjetja Viator-Vektor. Je tudi članica nadzornega sveta blejske poslovne šole IEDC, ki poslovneže opremlja s sodobnim poslovnim pogledom na svet. Tatjana Fink je hkrati članica predsedstva rokometne zveze Slovenije. Rokometna zveza je naslednje pomembno vozlišče, saj je sodelovanje pri vodenju rokometne zveze danes nekaj prestižnega. Pač, slovenska rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu dosegla drugo mesto. In ker gre za ekipni olimpijski šport, je to eden najbolj imenitnih športnih dosežkov v slovenski zgodovini. Rokometno organizacijo je zadnja leta vodil Zoran Janković, direktor Mercatorja in eden pobudnikov ustanovitve F21. Podpredsednik rokometne zveze pa je Tone Turnšek, predsednik uprave Pivovarne Laško. Turnškov vpliv sega tudi v časopisno podjetje Delo, saj je Pivovarna eden večjih lastnikov, Turnšek pa je v nadzornem svetu Dela.

to je samo del...

LP
aanton
# 08.03.2018 ob 12:38
factor in probanka.....skupni imenovalec F21
CtrlDelete
# 08.03.2018 ob 12:20
Stvar je zelo preprosta...bančno luknjo so naredili slabi in lopovski bančniki ob pomoči politike v službi peščice lopovov.
Kdo piše zakone?
Ve se.
windmaster
# 08.03.2018 ob 12:33
Za 5 milijard bi lahko imeli po celi državi ceste brez ene same luknje. Ali pa super hitro železnico....
Junija boste imeli priložnost izbrisat lopove. Bomo prav volili? Ali vas bo spet kloven peljal žejne čez vodo?
ni maitre
# 08.03.2018 ob 13:26
Svetovalka islandske vlade pri preiskovanju propada bančnega sistema Eva Joly je s slovenskimi bančniki in predstavniki tožilstva delila svoje izkušnje pri preiskavi bančne luknje.

Islandija se je leta 2008 čez noč soočila s propadom bank in ogromno bančno luknjo. V zameno za pomoč Mednarodnega denarnega sklada se je zavezala reformam in obširni privatizaciji, ki so močno spremenile življenje državljanov, podobno, kot se zdaj dogaja Grčiji, je v predavanju na ekonomski fakulteti v Ljubljani dejala Jolyjeva.

Da bi postal ribič, po njenih besedah na Islandiji potrebuješ štiri leta trdega dela, da postaneš bančnik, pa tri tedne usposabljanja. A vseeno je zadovoljna, ker so vsi nekdanji vodilni v islandskih bankah, odgovorni za zlom sistema, sedem let po začetku preiskave v zaporih. To je bilo po njenem mnenju mogoče le zato, ker so državljani zahtevali odgovornost, politiki pa jim niso mogli oporekati.

Ob začetku preiskave bančnega sistema Islandija ni imela nobenih primerljivih predhodnih izkušenj, preiskovalci se do takrat še niso srečali s podobnimi primeri, na sredini preiskave pa je v njej sodelovalo več kot 80 ljudi, večinoma mladih in predvsem tujcev, je pojasnila. Podobno kot Slovenija se je tudi Islandija zaradi majhnosti soočala s težavo poznanstev, kar je oviralo iskanje preiskovalcev. Poudarila je, da so za učinkovito preiskavo bančne kriminalitete potrebni predani preiskovalci in trden sodni sistem na vseh ravneh.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/na-islandiji-glavni-bankirji-sedijo-v-sloveniji-se-nobeden/367861
sportivko
# 08.03.2018 ob 12:01
"Po štirih letih od 2. sanacije bank je še vedno aktualno vprašanje: kaj vse smo državljani plačali? Prevladujoče mnenje v javnosti, da so večino več kot 5 milijardne luknje povzročili predvsem menedžerski prevzemi, ni povsem točno."

Sploh ni pomembno, ali je informacija točna ali ne. Lahko je delno pravilna ali delno napačna.
Dejstvo je, da denarja ni, kar pa ne bo imelo z hijenami pri koritu nobene veze, saj v tej državi nihče ne odgovarja za nastalo situacijo.
viisaus
# 08.03.2018 ob 13:06
Po vsaki logiki,bi po takem odkritju rabot določenih posvečenih,morali vsi državljani zastiči z ušesi,,tako pa razni komsomolec in njemu podobni plačani s strani prav teh kateri so nam ukradli 5 milijard, smetijo po vseh forumih in zamegljujejo dejstva.Kriminizirajo delo Rada Pezdirja,kateri je sodeloval v skupini ekspertov in porabili na stotine ur, da so se prebili do bistva problema.Po njihovem mnenju bi Pezdir moral delati zastonj--očitno,,in v vsej svoji sprevrženi morali poskušajo na vse možne načine diskvalificirati tiste,kateri so stvari prišli do dna.NPU,kateri je bil ustanovljen v ta namen, ni na zagovor poklical niti enega od teh bančnikov,,harij furlan je na parlamentarni komisiji deloval kot nekdo,kateri nima 10 pik,in na vprašanje komisije, ni znal odgovoriti na preprosto vprašanje ali je on javni delavec ali ne....vsem predsednikom uprav bank v tistem času pa je samo ena rdeća nit,,, prav vsi do enega so člani foruma 21.... in če nekdo misli da je vse to naključje,, lepo... toda vsi ne verjamemo v pravljice....
navigator007
# 08.03.2018 ob 12:58
Ta raziskava se nanaša na Tomaža Ročnika, brata Romane Pajenk, ne na Pezdirja. Nanaša se na več kot 100 MIO EUR, ki smo in jih bomo pokrili državljani. Romana Pajenk je zdaj uboga upokojenka, ki jo javnost tako neupravičeno vznemirja, njena vloga v F21 pa je opisana celo v najbolj verodostojnem mediju v Sloveniji, v Mladini.
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 14:57
Pa še malenkost: dajte no povedat, kdo je ukazal izplačilo nakazila iz NLB na Hrvaško!
Ime in priimek in funkcijo, ki jo ima na NLB.
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 13:58
@SamoRes
Kar ne spremeni dejstva, da je Kovačiča nastavila LDS. To, da je bil koruptiven v času vlade SDS pove, da je bil verjetno koruptiven že prej.
ni maitre
# 08.03.2018 ob 13:45
viisaus
V Sloveniji se to tako ne da, ker državljani (primer Islandije) ne zahtevamo odgovornost! Ko se bo zbralo 250.000 - 500.000 ljudi pred parlamentom in zahtevalo preiskavo tujih neodvisnih strokovnjakov in domačih jebivetrov, je ni sile, ki bi to ustavila!
viisaus
# 08.03.2018 ob 12:35
komsomolec/// a ne.. 20.000 eu je problem,, ker je odkril 5 milijardne malverzacije,, vaših ideoloških prijateljev.... islandci bi mu plačali 5 milijonov eu......
viisaus
# 08.03.2018 ob 13:30
SamoRes///// aha,, še eden se je oglasil,da poskuša diskreditirati delo parlamnetarne komisije,nekaterih ekspertov in nekaterih novinarjev.No samores bo šlo?? kdo je imenoval Kramarja na čelo NLB??? Nekdanja LDS,,,, Kramar je imel v pogodbi,iz leta 2002,, da če ga nekrivdno razrešijo dobi 5 milijonov eu odškodnine... kdo je imenoval kovačiča na NKBM?? zanimivo,, tudi njega je imenoval nekdanji LDS... edina napaka janše je bila da je naiven kot 5 letni otrok in ni zamenjal vseh nadzornikov in uprav bank,,,Kdo je blokiral prodajo NLB??? Desus,,kateri so dali veto na to odločitev,,, ali izstop iz vlade... Dejstvo je da je bil bavčar podpredsednik LDS in poti med janšo in bavčarjem so se razšle,,že davno pred tem,ko je Kosmina član foruma 21, predlagal bavčarja na čelo istrabenz,,, Bine kordež uff tudi on je član foruma 21,, pa kako je to mogoče.... samores,, dobim vas na čisto vseh vaših lažeh,ko poskušate z lažmi prikrojiti resnico,,,,, tisti z iq 25,, vam morda verjamejo,,, sod in kad... takrat bi morali prodati čisto vse,na mednarodnih natečajih,tako pa je zmagal kučanov nacionalni interes, kateri je popolnoma potopil slovensko gospodarstvo....
socrates
# 08.03.2018 ob 13:40
šanse ni, da bi šla Pajenkova kdaj na sodišče (tako kot se ni nikoli nič zgodilo Zidarju) - preveč tajkunov je financirala, da bi se ji lahko kaj zgodilo. In kdor ima denar, ta ima oblast (pa si mi lahko mečemo še tako droben pesek "demokracije" v oči). In raja je tukaj zato .... ja, zato da se jo hebe!
viisaus
# 08.03.2018 ob 13:32
ni maitre/// V sloveniji se to tako ne da, ker je 90 % tožilcev in sodnikov podkupljenih in ker imajo trajni mandat jim čisto nihče nič ne more.... oni temu rečejo napaka,,,
viisaus
# 08.03.2018 ob 13:11
Pa še to---- Harij Furlan šef NPU, je bil dokazano pripravnik zloglasne udbe.... ali bi si kdorkoli od nas lahko zamislil, da bi bil šef nemških tožilcev pripadnik stasija????..... no tudi to je v sloveniji mogoče....
nevem
# 08.03.2018 ob 12:52
"Prevladujoče mnenje v javnosti, da so večino več kot 5 milijardne luknje povzročili predvsem menedžerski prevzemi, ni povsem točno".

To je za vse, ki ne berejo samo mainstream medijev, v tej državi jasno že zelo dolgo časa. Najbrž je tudi za te medije prišel čas, ko ne morejo več tiščati glave v pesku. Seveda pa bodo grešnike, kot se za vse takšne spodobi, izbirali zelo selektivno. Preiskovalni komisiji pa še naprej metali pesek med kolesje.
amigo
# 09.03.2018 ob 08:40
Če sem dobro razumel smo dolgove, ki jih je napravil Rigelnik prevzeli davkoplačevalci, njemu pa so ostali trije ali celo štirje vrhunski hoteli v Ljubljani. Kako je to mogoče? Je Slovenija dežela bebcev?
CtrlDelete
# 08.03.2018 ob 12:21
Pezdir še vedno ni povedal kdo ga je s kufrčkom želel podkupiti. Čakam že 4 leta.
amigo
# 08.03.2018 ob 16:18
Romana Pajenk je zdaj uboga upokojenka, ki jo javnost tako neupravičeno vznemirja, njena vloga v F21 pa je opisana celo v najbolj verodostojnem mediju v Sloveniji, v Mladini.

No ja, ne vem če je ravno uboga. V kraju Barbat na otoku Rabu gradi veliko vilo, oddaljeno 30 metrov od morske obale. Letos bo gotova. Samo za zemljišče je dala dobrih 200.000 Eur. Pravzaprav smo dali davkoplačevalci. Slovenija dežela ćudežev!
Rocknrolla
# 08.03.2018 ob 14:58
O admine moj... Koji ti je qrac? Zakaj brišeš komentarje, ki pluvajo po naši gnili, pokvarjeni, koruptivni in kradljivi politiki? Čeprav sem tudi sam na zadnjih volitvah obkrožu SMC lahko še vedno pluvam čez njih, ker ne uresničujejo predstavljenega programa... Aja, pa mislm, da mam pravico pluvat čez delo vlade, ker sm šu na volitve... Bolj me motijo tisti, ki ne grejo na volitve in pol pluvajo čez vsakega, ki pride mimo...
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 14:56
Super, da bodo lahko vsi, ne samo tisti, ki zaidejo na tretji parlamentarni kanal, videli na svoje oči kako ljudje, ki so krivi varčevalnih ukrepov, višjega DDV-ja in prepolovljenih pokojnin, pa še izgubo delovnih mest lahko dodamo, govorijo pred parlamentarno komisijo "ne vem", "ne spomnim se" itd in to v slovenskem prime time na rtv slo 1. Koliko let po dejstvih, a?

Ampak problem je, da se ne bo zaradi tega nič zgodilo, tudi če preiskovalni novinarji pripravijo nadaljevanko! To je ta glavni in edini problem.

Mene ne zanima, koliko podjetij si je nekdo prisvojil zaradi zakonodaje, ki je na kožo pisana lopovom. Zanima me, kdo je neposredno tisti, ki je zakonodajo pisal - poimensko -
in zakaj se proti tem osebam in roparskim baronom in politikom, ki so držali vrečo, ne ukrepa. Zanima me, zakaj Furs ne ukrepa pri milijonskih dolgovih - pravijo, da zaradi zakonodaje? Bentisvet, minilo je že nekaj let, poslanci bi lahko spremenili zakonodajo, da bi te ljudi lahko privedli pred sodišče, pa da bi jim Furs pobral denar, ki ga dolgujejo. A navadnim državljanom, ki delajo za preživetje, pa rubijo deset evrov? Ko grem jaz na pošto plačat položnico, me vprašajo ne samo po osebni, celo po kraju rojstva! Stavil bi, da se pred tipi, kot je Ročnik, dvakrat prepognejo!

Zakaj se nič ne spremeni, to je tisto, kar me zanima!
kokimagic
# 08.03.2018 ob 21:29
Ljudje, zapomnite si obraze teh ljudi. Zapomnite!!! In naj vam ne bo nerodno PLJUNITI JIM V OBRAZ, če boste katerega od njih srečali na cesti! Z nečem je treba začeti, ker če ne bomo, bomo enostavno propadli karakterno, moralno in še na kak način, če je to sploh še možno. In ko bomo čez teden dni upam da izvedeli še o NLB in političnih botrih, bomo imeli celoten spisek lastnikov NAŠEGA DENARJA! Ta človeški drek, ta genetski višek je treba pregnat iz naših življenj. In iz življenj tistih, katerih življenja so nepovratno uničena!
matterhorn
# 08.03.2018 ob 21:11
In kje je policija in sodstvo?
Če ne bo ta vsa mafija zaprta in ob vso premoženje, je potrebno zapreti tudi politike, ki so to omogočali in seveda odgovorne v sodstvu in policiji.
callme
# 08.03.2018 ob 21:06
Zanima me samo troje:
1. Kdaj bodo odgovorni, navedeni v vseh teh hobotnicah, odgovarjali in če mirno spijo ob misli na svoj umazani denar.
2. Kdaj bodo davkoplačevalci uvideli, da tu gre za naš denar, ki se je zlival v žepe peščice ljudi.
3. Ali lahko jaz, ko bom predočena pred neko odgovornostjo v življenju, enostavno rečem - ne spomnim se, ne vem, od tega je že dolgo - in vse bo ok.
okram23
# 08.03.2018 ob 21:05
zdaj vemo h komu moramo iti na vrata po NAŠ denar
frane
# 08.03.2018 ob 16:04
Na vsaki pogodbi sta vsaj dva podpisa...odgovornih oseb.
Tako enostavno bi bilo to urediti...
ni maitre
# 08.03.2018 ob 13:49
V Sloveniji te preiskave služijo mešanju megle in nabiranju volilnih glasov!
furbo
# 08.03.2018 ob 21:37
O ja po tej oddaji bi pa res mogli ljudje na ulice. Imena stricev in tet iz ozadja so razkrita
alcatraz
# 08.03.2018 ob 21:02
zakaj se tovrstvne oddaje predvajajo 10 let po tem, ko se to zgodi????
mediji???
g1n3k
# 09.03.2018 ob 12:54
Z zanimanjem in gnusom sem si ogledal oddajo. Kako se lahko prepirate čigave je kateri? Zame je vseeno iz katere smeri je kateri od naštetih lopovov, ker so v svoji pohlepno požrtni naravi povsem isti. Želim si njihove deportacije in sojenja po kitajskih zakonih.
Glas_razuma
# 09.03.2018 ob 01:26
@RTVSLO

To ni članek o gasilskih igrah v Spodnjem Dupleku ali poročilo z letne skupščine ljubiteljev pečenega kostanja iz Savinjske doline. Zadeva razkriva škandalozne detajle poslov, ki jih odplačujemo vsi Slovenci, video material je prvovrsten in res je škoda, da sem moral že dobre 4 ure po premiernem predvajanju oddaje scrollati po naslovni strani MMCja, da sem prišel do te novice. Informacije sodijo na prvo stran portala. V prve minute poročil. Naj jih izpostavijo voditelji, naj jih komentirajo analitiki. Naj se razkritja znajdejo na naslovnicah časopisov. Naj novica vztraja več dni na prvi strani. Samo tako bodo ljudje, roko na srce preveč pasivni, izvedeli, kaj se dogaja in tako trud preiskovalnih novinarjev ne bo zaman. Naj se stvari premaknejo in naj odgovorni pošteno plačajo.

Če bodo takšna razkritja ponikala v obskurnost že prvi dan objave ob ostalih novicah, se ne bo spremenilo popolnoma nič, čez tri leta pa bomo spet brali Ekstravizorjeva razkritja o novih bančnih luknjah.
Glas_razuma
# 09.03.2018 ob 01:19
Izjemno delo preiskovalne skupine, svetel zgled slovenskega preiskovalnega novinarstva, pohvale vsem.

Ne morem pa verjeti komentarjem pod takim člankom. Slovenceljni se spet polarizirate na kavbojce in indijance ter pljuvate čez nasprotno stran. Oddaja je problematiko predstavila kristalno jasno in iz videa kar puhtijo kriminalna dejanja udeleženih. Namesto klasične slovenske bipolarnosti bi se resni zavedni državljani lahko skupaj, saj bo in je šel denar za pokritje luknje iz vseh naših levih in desnih žepov, v nekajdesettisočglavi množici zbrali pred parlamentom in s pritiskom ne prenehali, dokler ne bi odgovorni sedeli.
callme
# 08.03.2018 ob 21:17
In če smo davkoplačevalci financirali zaprtje t.i. dolgov teh samooklicanih bank, ki vemo, zakaj so bile ustanovljene, imamo tudi pravico do vpogleda v vso dokumentacijo. Ne pa da so zadeve zaprte za javnost.
Če potegnemo črto, vsa ta zgodba o bančni luknji kaže na samo eno - da v tej državi ne deluje noben sistem, kot bi moral - posebej pravosodje. Se sprašujem, zakaj je nacionalka lansirala temo o bančni luknji izpred n let ravno sedaj? Odgovorite si sami.
sumtb
# 08.03.2018 ob 20:45
Tole danes je pa na nivoju.
dusan21
# 08.03.2018 ob 15:49
Vse kar smo in še bomo davkoplačevalci plačali in reševali naše kvazi socialistične banke, bi morala vlada oz. parlament v obliki delnic prenesti v lastništvo posameznega državljana.
Pa da potem vidimo, kdo bi komu še kaj pokradel.
Najbolj butasta je bila pa tista zgodba s KBC banko, ko se je naš bivši finančni minister celo javno hvalil, da smo slovenci odkupili cca 1/3 NLB nazaj za 1 Euro, posledično smo pa potem morali namesto KBC pokrivati še bančno luknjo za to tretjino sorazmerne vrednosti.
Pa kdo za vraga daje takim ekonomistom doktorate iz ekonomije. Tak ekonomist še za prodajo solate na "placu" ni sposoben.
Eska
# 08.03.2018 ob 15:43
Vsak bančnik z izobrazbo, je moral vedeti, da delnice nimajo stalne vrednosti, torej spadajo med špekulativni kapital, ki ni primeren za garancijo kreditom. Nadgradnja te osnove v modrovanju sploh ni potrebna in izgleda le kot poizkus razpršitve odgovornosti do neprepoznavnosti storilcev.
amigo
# 09.03.2018 ob 09:23
Ponavlja se dobro preizkušen recept. Tale novica je že na dnu strani, čeprav je od oddaje minilo komaj 12 ur. Če bo tožilstvo že sedemnajstič ocenilo Janševo parcelo v Trenti pa bo senzacija vseh senzacij.
Ta žleht
# 08.03.2018 ob 23:13
Bravo TVS...(tudi) zato vas plačujemo...

Ha ha! Malo pozno se mi zdi. V letih, ko so se dogajale največje kraje, je RTV s svojim poročanjem, močno podpirala največje lopove. Jim je "držala štango", bi rekel kakšen Gorenc.
qwertz
# 08.03.2018 ob 22:17
Lepo je v oddaji povedal bivši direktor hotela Union: Sprava je bila mogoča samo med bančniki na račun obubožanja slovenskega naroda. Banda pokvarjena. V vsaki normalni državi bi bil jutri narod na ulici....
m72
# 08.03.2018 ob 21:58
"če gre za krajo premoženja nas vseh, to dejanje NIKOLI NE BI SMELO ZASTARATI! NIKOLI! Ker to je zločin nad lastnim narodom!"

Se popolnoma strinjam.
Hrvati so leta 2010 sprejeli zakon, da te vrste lopovščine nikoli ne zastarajo. Žal jim tudi v tem pogledu nismo dorasli.
tomive
# 08.03.2018 ob 20:36
Kako je možno, da je le Slovenija plačnik vseh možnih odškodnin in deležna vseh prikrajšanj, ki so se zgodile zaradi razsutja Jugoslavije? Izbrisani, meja, NLB, NEK,... Smo imeli in imamo le mi tako leve oblasti?
antartide
# 08.03.2018 ob 14:21
@Rocknrolla

...in ko se bo zamenjala cela generacija, ne bo v Sloveniji popolnoma nič OSTALO
ni maitre
# 08.03.2018 ob 13:29
Islandsko poročilo o preiskavi bank 12 April 2010 (2 leti po začetku bančne krize)
https://www.rna.is//eldri-nefndir/addragandi-og-orsakir-falls-islensku-bankanna-2008/skyrsla-nefndarinnar/english
sm0ve
# 08.03.2018 ob 22:39
Vaša "podatkovno-preiskovalna skupina EkstraVisor" novinarjev bi se lahko zahvalila Anžetu Logarju, ker je preiskal celotno zadevo.
matterhorn
# 08.03.2018 ob 22:22
Predlagam,
da, nocoj vso videno mafijo, odgovorne v politiki policiji in sodstvu in nadzornih svetih itd, priklenejo tam nekje v bližini prešernovega spomenika, tako da jih bo lahko popljuval vsak, ki bo šel tam mimo....
V Ljubljani se bo gotovo zvišal obisk dnevnih turistov iz vse Slovenije!
bayernkini
# 08.03.2018 ob 21:43
KP nasledniki vam veselo kradejo naprej vendar nihče ne opazi ,ker se krivi za tegobe malega človeka propagandno v obsojanju naprej samo desnico !
Državni aparat je prepleten s komunističnimi ideologi za nadzor v vseh segmentih ..
Seveda v duhu kolektivne krivde ,če gre slučajno kaj narobe,osebne krivde komunizem ne pozna !
Nekoč bo tudi Slovenija prišla do spoznanja kaj demokracija in zdrav urejen kapitalizem sploh je ,nikoli ni prepozno začeti znova ...
Upam v dobrobit vseh ...
alcatraz
# 08.03.2018 ob 21:25
rigelniku, ki je bil glavni levi lump, se seveda nikoli ne bo nič dokazalo in tudi nič zgodilo. ne njemu, ne njegovim priležnicam še manj njegovim potomcem.
in takšnih rigelnikov je v sloveniji ogromno. in sploh ni važno, ali so levi ali desni ali srednji ali zgornji ali spodnji.
služabniki kapitala, ki so raji nedosegljivi.
za rajo je pa seveda levo pa desno in pa drobtine: 400 na mesec pa živi in voli.
@twwwter
# 08.03.2018 ob 21:13
"...Podrobnejša preiskava namreč pokaže, da so velik del dolgov povzročili tudi nakupi nepremičnin ..."

Nepremičnine niso nikamor pobegnile, ljubljanski hoteli so vsi še tu, torej je na preiskovalcih in sodstvu, da jih davkoplačevalci dobimo nazaj.
Kazalo