Po koncu prve faze razpisa bo 2TDK v drugi ponudnike pozval k predložitvi cene. Foto: BoBo
Po koncu prve faze razpisa bo 2TDK v drugi ponudnike pozval k predložitvi cene. Foto: BoBo

Pozive ponudnikom so v podjetju 2TDK pripravili po napotkih, ki so jih v sredo pridobili od Državne revizijske komisije. "Družba 2TDK tako postopek izbora izvajalcev glavnih gradbenih del nadaljuje v najkrajšem mogočem času," so poudarili.

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila za glavna gradbena dela prejela tri zahtevke za revizijo. Zahtevek družbe Swietelsky so sredi prejšnjega meseca zavrnili kot neutemeljenega, so pa delno ugodili zahtevkoma Gorenjske gradbene družbe in Kolektorja CPG.

Kot so v sredo sporočili iz revizijske komisije, so razveljavili odločitev 2TDK-ja o priznanju sposobnosti trem kitajskim gradbenim podjetjem – China State Construction Engineering Corporation, China Railway Group in China Gezhouba Group v sodelovanju s slovenskim Ginexom – ter konzorciju turškega IC Ictas s sarajevskim Euro-Asfaltom, konzorciju Gorenjske gradbene družbe, novomeškega CPG-ja in češkega Metroslava ter konzorciju dveh turških gradbenih podjetij YDA in Unitek.

Tudi Gorenjska gradbena družba je z zahtevkom za revizijo izpodbijala odločitev 2TDK-ja o priznanju sposobnosti kitajskemu podjetju China State Construction Engineering Corporation. Podobno kot pri zahtevku Kolektorja CPG je Gorenjski gradbeni družbi po navedbah revizijske komisije uspelo izkazati, da 2TDK pri pregledu prijave kitajskega ponudnika ni ravnal v skladu z zahtevami, ki jih je določil v dokumentaciji v povezavi z oddajo javnega naročila.

Koga so pozvali k dopolnitvi ponudb, v 2TDK-ju niso navedli. Šlo naj bi sicer za tri ponudnike, in sicer kitajsko družbo China Gezhouba Group Company v sodelovanju z Ginexom, kitajsko podjetje China State Construction Engineering Corporation, ki na razpisu nastopa samo, ter Gorenjsko gradbeno družbo v sodelovanju z Metroslavom in CPG-jem. Po koncu prve faze razpisa bo 2TDK v drugi ponudnike pozval k predložitvi cene.