Požar Pečečniku očita precej hude stvari. Foto: BoBo
Požar Pečečniku očita precej hude stvari. Foto: BoBo

"Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo Kreditno banko Maribor, in samo nekaj ur po podpisu pogodbe, umaknil sofinanciranje projekta," je v sporočilu za javnost zapisal Požar.

Pečečniku v njem očita, da se je za umik odločil po tem, ko je zavrnil zaposlitev njegovega sina kot svetovalca za strukturo revij in podpis najemne pogodbe s podjetjem Pečečnikove žene, prek katere bi Princip Media mesečno plačeval 12.000 evrov za lizing poslovnih prostorov Marushe Pečečnik.
"Ko je Pečečnik spoznal, da takšnih in podobnih stvari pri meni pač ne more doseči, se je povsem spremenil. Poslovni načrt, ki ga je do takrat hvalil, je čez noč postal zanič, jaz pa "preveč samovšečen in samotarski" za vodenje. Do takrat me je hvalil, tudi javno," je dodal. Pečečnikovo javno pismo je ob tem označil za debelo laž.

Hkrati je poudaril, da ne držijo Pečečnikove navedbe glede vložkov in da je ta v projekt vložil zgolj 10.000 evrov. "Namesto svojega vložka, ki ga nikoli ni dal, je začel ponujati izsiljevalski kredit za dobo enega leta, s kopico dodatnih pogojev, kar sem seveda zvrnil," dodaja Požar.

"Agonijo s Pečečnikom je potem presekala odločitev Nove Kreditne banke Maribor (KBM Leasing, d. o. o.) o prenehanju pogodbe … lahko pa že napovem, da bom Joca Pečečnika zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil," je sklenil.

Pričakuje vrnitev denarja
Pečečnik je sicer pretekli teden v javnem pismu zapisal, da so "Požarjeva samotarska drža in spremenjen odnos do mene ter očitki, da ne razumem medijske scene, načeli poslovno sodelovanje". Kaplja čez rob, je razložil, pa je bila Požarjeva izjava o vplivu na kadrovsko politiko in o zaposlitvi njegovega sina.

A ker bi 40 ljudi, če bi se umaknil iz projekta, ostalo na cesti, je še prejšnji teden družbi Princip Media, katere polovični lastnik je, vseeno nameraval omogočiti začetek delovanja. Od Požarja pa pričakuje, da mu bo v enem letu vrnil vložen denar, sicer bo družbo prevzel sam.

V sredo pa je KBM Leasing odstopil od pogodbe, s tem pa je Princip Media izgubil pravico do uporabe blagovnih znamk Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih. Kakšna bo zdaj njihova usoda, še ni znano.